AcasăPoliticaKlaus Iohannis dat în judecată la Galați. Se cere anularea Acordului României...

Klaus Iohannis dat în judecată la Galați. Se cere anularea Acordului României cu Ucraina

La Galați, președintele Klaus Iohannis a fost chemat în judecată pentru anularea acordului cu Ucraina, scrie activenews.ro.

„În Dosarul 595/44/2024 de la Curtea de Apel Galați, se cere anularea acordului de cooperare cu Ucraina, asimilat unui tratat de către cei care l-au dat în judecată pe Klaus Iohannis. Reclamantul Ionuț Ciobanu, alături de Mișcarea pentru Pace, unde Aida-Gabriela Frunză este consilier juridic, au fost prezenți ieri la termenul dosarului de la Galați”, arată activenews.ro.

Cei de la Asociaţia „Mişcarea pentru Pace” scriu, pe site-ul propriu, că „având în vedere pericolul iminent de intrare a României în războiul ucrainiano-rus, în urma semnării Acordului de cooperare în domeniul securității dintre România și Ucraina, acord semnat de cei doi președinți la Washington pe 10.07.2024, Asociatia Mișcarea pentru Pace a întreprins o serie de acțiuni pentru anularea acestui acord în instanțele judecătorești pentru apărarea dreptului la viață, integritate fizică și psihică a tinerilor direct vizați de înrolare pe frontul ucrainean”.

Articolul Klaus Iohannis dat în judecată la Galați. Se cere anularea Acordului României cu Ucraina apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks