AcasăPoliticaCiolacu: Consilierii municipali PSD vor vota pentru organizarea referendumului pentru Bucureşti. Cred...

Ciolacu: Consilierii municipali PSD vor vota pentru organizarea referendumului pentru Bucureşti. Cred în descentralizare

Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, joi, că i-a anunţat, deja, pe consilierii municipali social-democraţi să voteze pentru organizarea referendumului propus de primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, subliniind că el crede în continuare în descentralizare.

„Am anunţat deja consilierii generali ai Partidului Social Democrat, vor vota pentru acest exerciţiu democratic. Întotdeauna orice exerciţiu democratic este binevenit. Cum vor vota bucureştenii…”, a afirmat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a evitat să se pronunţe cu privire la subiectele propuse, precizând că „orice temă adusă este un exerciţiu democratic”.

Nu trebuie să fiu eu sau nu de acord cu acea temă. Părerea mea este că ar fi putut întreba mai simplu: desfiinţăm Primăriile de sector sau nu le desfiinţăm? Şi atunci toată lumea înţelegea mult mai bine acest demers. (…) Eu n-o să votez în Bucureşti, pentru că nu am buletin de Bucureşti „, a susţinut Ciolacu.

Premierul a fost întrebat dacă se poate organiza un referendum local odată cu alegerile generale.

„Nu e atributul meu. Întâi, iniţiatorul este Consiliul General al Capitalei, pe urmă se adresează Guvernului. Ministrul Justiţiei, ministrul de Interne, avizatorii acestei iniţiative pornite de la Consiliul General vor spune dacă se poate sau nu. (…) Nu mai schimbi nicio lege, suntem în timpul jocului. Schimbăm legile chiar după fiecare!?”, a explicat Ciolacu.

El a fost întrebat şi despre faptul că în primăvara acestui an a anunţat „o lege specială pentru Capitală”.

„Eu cred în descentralizare, eu cred în continuare în descentralizarea autorităţilor locale şi tot vorbim de ea de 30 şi ceva de ani şi este cazul să facem această descentralizare. Dacă bucureştenii consideră că desfiinţarea primăriilor de sector ajută la această descentralizare, aşa o să facem. De aceea, am spus – orice exerciţiu democratic este binevenit astfel încât Parlamentul să ştie cum să legifereze”, a transmis Marcel Ciolacu.

Articolul Ciolacu: Consilierii municipali PSD vor vota pentru organizarea referendumului pentru Bucureşti. Cred în descentralizare apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks