AcasăPoliticaNatalia Intotero, întâlnire cu dr. Najat Maalla M’jid, Reprezentantul Special al Secretarului...

Natalia Intotero, întâlnire cu dr. Najat Maalla M’jid, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru problema violenței împotriva copiilor și Gabrielle Akimova, Reprezentant Adjunct UNICEF România, la sediul Guvernului

Natalia Intotero, ministrul Familiei, a participat stăzi alături de doamna dr. Najat Maalla M’jid, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru problema violenței împotriva copiilor și Gabrielle Akimova, Reprezentant Adjunct UNICEF România la o întâlnire la sediul Guvernului României, cu domnul Marian Neacșu, viceprim-ministru.
  • ”Discuțiile noastre au vizat consolidarea măsurilor de protecție a copiilor și prevenirea violenței împotriva acestora. Pe parcursul tuturor întâlnirilor am fost însoțită de Rareș-Petru Achiriloaie, președinte ANPDCA.
Vicepremierul României a salutat colaborarea foarte bună cu Organizația Națiunilor Unite, prezentând direcția strategică a României în domeniul protecției și promovării drepturilor copilului. La rândul său, înaltul oficial ONU a apreciat apariția unui nou cadru legislativ și a politicilor sociale care sprijină drepturile copilului.
Împreună cu Dr. Najat Maalla M’jid am avut discuții și cu Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, respectiv Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, cu care am discutat aspecte sectoriale în ceea ce privește protecția și promovarea drepturilor copiilor, dar și soluții care să sprijine implementarea de proiecte naționale și europene destinate bunăstării copiilor și familiilor.
  • Ministrul Marcel Boloș a subliniat faptul că, indiferent de situația economică națională și regională, copiii și structurile sociale rămân o prioritate din perspectiva asigurării finanțelor necesare. De asemenea, ministrul Adrian Câciu ne-a asigurat că instituția pe care o conduce, prin programele Incluziune și Demnitate Socială sau Educație și Ocupare se concentrează deja pe sprijinul familiilor și al copiilor.
Am evidențiat progresele semnificative realizate de România în ultimii doi ani, de la ultima vizită a doamnei Najat Maalla M’jid, în domeniul protecției copilului, tinerilor și familiei. Aceste progrese au fost dezbătute și în cadrul Conferinței de Nivel Înalt pe Probleme de Tineret, Familie și Copii de la Hunedoara, desfășurată în această săptămână, la care au participat miniștri și experți din întreaga lume.
  • Prezența doamnei Najat Maalla M’jid în România este un simbol al faptului că țara noastră se alătură țărilor care pun protecția drepturilor copilului și familiei în centrul politicilor lor publice și își asumă angajamente concrete în domeniul eradicării violenței împotriva copiilor.

Articolul Natalia Intotero, întâlnire cu dr. Najat Maalla M’jid, Reprezentantul Special al Secretarului General al ONU pentru problema violenței împotriva copiilor și Gabrielle Akimova, Reprezentant Adjunct UNICEF România, la sediul Guvernului apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks