AcasăPoliticaTudose, despre pensiile militarilor: Eu cred că într-o săptămână proiectul va trece...

Tudose, despre pensiile militarilor: Eu cred că într-o săptămână proiectul va trece de Camera Deputațiilor și va ajunge la Senat și cu asta basta

Mihai Tudose, despre pensiile militarilor: ”Eu cred că într-o săptămână proiectul va trece de Camera Deputațiilor și va ajunge la Senat și cu asta basta” a spus liderul PSD la Realitatea TV. 

”Aici sunt două proiecte de lege. Și astăzi știu că a fost o audiere cu sindicatele și reprezentanții acestei importante categorii sociale. La un moment dat au fost puse amândouă pe masă și discutate cu acești oameni, cumva să vedem, din cele două, să aleagă și ei o variantă”, a spus Tudose.

Tudose a spus că atunci când au depus proiectul vechi, care a stricat cumva tot, acolo PNL-ul a scos din context o frază și a zis așa, se recalculează pensiile pe bază de contributivitate.

 

”În fapt, toți ei au scris acest lucru, știți foarte bine, în PNRR. Împreună cu USR-ul. Dar, ei acum spun că doar USR-ul. Dar primul ministru, care trebuia să verifice într-o și să semneze și a semnat și a înaintat acest lucru s-au bătut, trebuia să știe acest lucru. Ei acum nu mai recunosc, parcă au venit iar de pe lună. Au zis acolo că se recalculează pensiile și fac obiectul prezentei legi, toate pensiile care sunt pe bază de contributivitate. Evident că pensiile militarilor tocmai au ieșit din schemă, fiindcă nu a fost contributivitate la acest segment”, a explicat el.

”Astăzi, chiar astăzi, am vorbit cu colegii, este în procedură în Parlament, cred că într-o saptămână va trece de Cameră, fiindcă și aici s-au trâs niște sfori, parlamentare, ca Senatul să fie cameră decizională, fiind vorba de segmentul militar. Și pe ce înseamnă militar, Senatul e cameră decițională. În regulă, eu cred că într-o săptămână proiectul va trece de Camera Deputațiilor și va ajunge la Senat și cu asta basta”, a spus Tudose.

Articolul Tudose, despre pensiile militarilor: Eu cred că într-o săptămână proiectul va trece de Camera Deputațiilor și va ajunge la Senat și cu asta basta apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks