AcasăPoliticaMinisterul Familiei: În urma suplimentării plafonului programului guvernamental FamilyStart cu suma de...

Ministerul Familiei: În urma suplimentării plafonului programului guvernamental FamilyStart cu suma de 45 milioane de lei, trei bănci partenere au primit plafoane majorate.

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță că, în urma suplimentării plafonului programului guvernamental FamilyStart cu suma de 45 milioane de lei, trei bănci partenere au primit plafoane majorate.

Până în acest moment trei bănci au primit plafoane majorate după cum urmează : EXIM BANCA ROMÂNEASCĂ cu suma de 1.570.000 lei, LIBRA INTERNET BANK cu suma de 39.790.000 lei și TECHVENTURES BANK cu suma de 3.630.000 lei

Programul Guvernamental FamilyStart vine în sprijinul familiilor tinere care vor avea acces la noi resurse financiare necesare dezvoltării personale și profesionale, îmbunătățirea tranziției de la școală la muncă, stimularea pregătirii profesionale, dar și pentru alte nevoi pe care o familie tânără le resimte.

Suma maximă care poate fi împrumutată este de 150.000 de lei, iar vârsta solicitanților eligibili este de 45 de ani neîmpliniți. Creditul este garantat de stat în proporție de 80%, iar venitul net lunar pe membru de familie trebuie să fie de până la 6.000 de lei, respectiv pentru familiile monoparentale venitul net lunar pe membru de familie să fie de până la 7.500 de lei; Dobânda în acest program este subvenționată 75% de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Pentru anul 2025, Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse își propune majorarea plafoanelor alocate, respectiv la 500 milioane lei pentru programul FamilyStart și 300 milioane lei pentru programul StudentInvest. Cele două programe guvernamentale de creditare au demarat în luna iunie 2022, iar primele credite au fost acordate în luna noiembrie 2022.

Articolul Ministerul Familiei: În urma suplimentării plafonului programului guvernamental FamilyStart cu suma de 45 milioane de lei, trei bănci partenere au primit plafoane majorate. apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks