AcasăPoliticaNicolae Ciucă, în creștere în sondaje. Ultimul sondaj Avangarde îl plasează pe...

Nicolae Ciucă, în creștere în sondaje. Ultimul sondaj Avangarde îl plasează pe liderul liberal pe locul 2

Bazinul electoral liberal face diferența în lupta pentru turul 2. Sondajul care arată realitatea politică la zi. Finală prezidențială între PSD și PNL, Lasconi și Geoană, ieșiți din cursa pentru turul 2. Ciolacu și Ciucă, cea mai probabilă finală, potrivit cercetării sociologice. 

Ciucă trece în frunte în cursa pentru al doilea loc în finală

Nicolae Ciucă, la 6 procente în fața lui Lasconi

Ultimul sondaj Avangarde îi plasează pe primele locuri în preferințele electoratului pe Marcel Ciolacu, președintele PSD, și Nicolae Ciucă, liderul PNL, cu o creștere notabilă pentru președintele PNL care se apropie de scorul partidului. Acesta este pe locul 2 în cursa pentru Cotroceni, la 6 procente în fața Elenei Lasconi.

Conform sondajului, liderii USR și AUR pierd din viteză, iar Micea Geoană iese din cursa pentru turul 2.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, cei chestionați i-au indicat pe primele locuri pe Marcel Ciolacu – 28%, Nicolae Ciucă – 19%, George Simion – 16%, Elena Lasconi – 13% și Mircea Geoană – 11%.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, 31% dintre cei chestionați au spus că vor vota cu PSD, 22% cu PNL, 16% cu AUR și 14% cu USR. 65% dintre repondenți au afirmat că vor merge cu siguranță să voteze la prezidențiale.

Sondajul Avangarde a fost realizat în perioada 10 – 20 octombrie, pe 1190 de subiecți, în interviuri față în față, persoane peste 18 ani, având o marjă de eroare de +/-3,1%.

Articolul Nicolae Ciucă, în creștere în sondaje. Ultimul sondaj Avangarde îl plasează pe liderul liberal pe locul 2 apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks