AcasăPoliticaAbrudean Mircea: Guvernele ar trebui să asigure informarea completă și corectă a...

Abrudean Mircea: Guvernele ar trebui să asigure informarea completă și corectă a cetățenilor cu privire la sugestiile care au fost adoptate și să explice de ce este posibil ca altele să nu fi fost potrivite

Secretarul general al Guvernului, Abrudean Mircea, spune că Guvernele ar trebui să asigure informarea completă și corectă a cetățenilor cu privire la sugestiile care au fost adoptate și să explice de ce este posibil ca altele să nu fi fost potrivite.
”Activitățile din cadrul Forumului Global OECD – Creșterea Încrederii și Consolidarea Democrației, cu tema „Identificarea de noi oportunități pentru viitorul democrației: Demnitate-Securitate-Încredere”, organizat la Milano, în perioada 21-22 octombrie a.c., au pus accent pe nevoia de a asculta vocea cetățenilor în procesul decizional, ca element fundamental al unei guvernări deschise.
Abrudean Mircea a vorbit ieri, în cadrul sesiunii „Valorificarea vocilor cetățenilor: Consolidarea democrației reprezentative prin participarea semnificativă a cetățenilor”, alături de George Papandreau, raportorul pentru Democrație al Consiliului Europei, Leo Varadkar, fost prim-ministru al Irlandei, Thierry Beaudet, președintele Consiliului Economic, Social și de Mediu al Franței, precum și alți reprezentați ai mediului internațional și reprezentați ai societății civile.
“Atât cetățenii, cât și funcționarii publici, trebuie să fie implicați în crearea unei culturi a participării publice. Investind în creșterea capacității civice și în formarea oficialilor, calitatea contribuțiilor cetățenilor se poate îmbunătăți și acestea pot fi mai bine integrate în elaborarea politicilor publice.
Fără o încredere reală și o implicare sistematică a societății civile în crearea politicilor publice, efortul depus și propunerile noi de la nivelul central al administrației pot rămâne ineficiente.
Feed-back-ul clar și prompt cu privire la modul în care sunt utilizate contribuțiile cetățenilor este esențial. Guvernele ar trebui să asigure informarea completă și corectă a cetățenilor cu privire la sugestiile care au fost adoptate și să explice de ce este posibil ca altele să nu fi fost potrivite. Această abordare generează încredere și arată că participarea civică are rezultate tangibile”, a punctat secretarul general al Guvernului.
Detalii despre sesiunile de plen de ieri de la Forum și întâlnirile bilaterale ale secretarului general al Guvernului cu reprezentanți ai Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică puteți regăsi în comunicatul de presă din primul comentariu.

Articolul Abrudean Mircea: Guvernele ar trebui să asigure informarea completă și corectă a cetățenilor cu privire la sugestiile care au fost adoptate și să explice de ce este posibil ca altele să nu fi fost potrivite apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks