AcasăPoliticaNatalia Intotero: Lucrăm intens la un plan pentru anul viitor, care va...

Natalia Intotero: Lucrăm intens la un plan pentru anul viitor, care va include mai multe măsuri concrete pentru stimularea natalității

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, anunță că lucrează intens la un plan pentru anul viitor, care va include mai multe măsuri concrete pentru stimularea natalității.
”Astăzi am participat la masa rotundă pe tema “Rata scăzută a natalității – o amenințare la adresa națiunii. Provocări și soluții”, organizată la Palatul Victoria inițiativa doamnei consilier de stat Carmen Orban.
În cadrul discuțiilor, am subliniat importanța unor măsuri rapide și eficiente pentru a sprijini tinerii și familiile, precum și necesitatea unor politici publice care să contribuie la creșterea natalității. Aceasta este o prioritate națională care cere acțiune și colaborare din partea tuturor actorilor implicați.
Am discutat despre cauzele complexe care contribuie la acest fenomen și am explorat soluții pe termen lung care să sprijine familiile și tinerii. De la politici de sprijin financiar, la asigurarea unor condiții de muncă flexibile și acces la servicii de educație și sănătate.
Am adus în atenția participanților faptul că, anul acesta, în premieră față de anii trecuți, programul FIV 2025 se află deja în transparență și se bucură, de data aceasta, de sprijinul neechivoc al domnului ministru al finanțelor, Marcel Boloș, dar și de susținerea domnului Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. Această susținere este esențială pentru a oferi familiilor accesul la programe de sprijin eficiente și pentru a contribui la creșterea natalității în România.
Totodată, am vorbit despre demararea campaniei „Investiția care contează”, un proiect național ce are ca scop încurajarea tinerei generații de a-și întemeia o familie, susținând astfel creșterea demografică.
Lucrăm intens la un plan pentru anul viitor, care va include mai multe măsuri concrete pentru stimularea natalității. În acest sens, invit reprezentanții clinicilor private și organizațiilor neguvernamentale din domeniu să ne prezinte propuneri concrete în următoarea săptămână. Acestea vor putea fi integrate în cadrul demersurilor legislative și bugetate pentru a sprijini tinerii în formarea unei familii.
În cadrul Conferinței la Nivel Înalt pe Probleme de Copii, Tineret și Familie, desfășurată săptămâna trecută la Hunedoara, am semnat, alături de omologii mei, un manifesto care include propuneri concrete pentru susținerea creșterii demografice. Aceste propuneri sunt aplicabile la nivelul fiecărui stat și urmăresc să ofere soluții reale pentru viitorul copiilor și familiilor noastre. Creșterea demografică sustenabilă este o prioritate pe agenda noastră comună, iar acest manifesto reprezintă un angajament ferm pentru măsuri concrete și eficiente.

Articolul Natalia Intotero: Lucrăm intens la un plan pentru anul viitor, care va include mai multe măsuri concrete pentru stimularea natalității apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks