AcasăPoliticaAna Birchall: Lasconi zicea că “cea mai simplă soluție” atunci când ești...

Ana Birchall: Lasconi zicea că “cea mai simplă soluție” atunci când ești nemulțumit de România “e să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”; ea vorbește despre „sufletul unei nații” dar habar nu are ce simt cu adevărat oamenii

„Acum câteva săptămâni Elena Lasconi credea că “cea mai simplă soluție” atunci când ești nemulțumit de România “e să-ți iei un bilet și sa pleci în altă parte”. Cu alte cuvinte, cei care pleacă sunt lași. Cum ar putea oare cineva să gândească atât de rudimentar, mai ales un candidat la președinția României? Cum sa fie ușor să-ți lași în urmă casa, familia, copiii și să pleci în necunoscut, fără nicio garanție ca vei reuși?”, scrie, pe Facebook, Ana Birchall, candidat independent la prezidenţiale.

„Cât de simplu să fie oare, ca mama sau tata, să vezi, pe zoom, cum îți cresc copiii, să plăngi odată cu ei la telefon, să nu fii în fiecare dimineata lângă ei să-i trimiti la scoala, să nu-i învelești seara, înainte de culcare?

Sau să fii un bunic pe care îl lasă puterile, dar trage de el ca să suplineasca lipsa parinților atunci cand ramâne să-și crească nepoții pentru că părinții se chinuie în altă țară ca să trimită bani acasă?

Eu am fost printre românii care au stat un timp în afara granițelor.

Știu cât de necruțător e dorul de țară și cât de mare e dorința să te întorci într-o zi acasă.

În goana aceasta după senzațional și populism, adevărul tot iese până la urmă la suprafață. Doamna Lasconi vorbește despre „sufletul unei nații” dar habar nu are ce simt cu adevărat oamenii.

Mereu am crezut că român te naști și rămâi oriunde ai trăi iar un viitor președinte al României trebuie să facă lucruri concrete pentru români oriunde se afla ei”, scrie Birchall.

Articolul Ana Birchall: Lasconi zicea că “cea mai simplă soluție” atunci când ești nemulțumit de România “e să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”; ea vorbește despre „sufletul unei nații” dar habar nu are ce simt cu adevărat oamenii apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks