AcasăPolitica„Comportamentul electoratului Maiei Sandu nu are nicio legătură cu valorile europene”, spune...

„Comportamentul electoratului Maiei Sandu nu are nicio legătură cu valorile europene”, spune directorul general al IMAS Chişinău

Într-o ediție transmisă live de Gândul, Doru Petruți, directorul general IMAS Chișinău, a tras un semnal de alarmă cu privire la tensiunile post-electorale din Republica Moldova, care au escaladat într-un val de atacuri și comportamente extremiste, scrie gandul.ro.

Doru Petruți a remarcat că în urma alegerilor, electoratul care nu a susținut-o pe Maia Sandu a fost ținta unor atacuri verbale. El a evidențiat modul în care susținătorii președintei au manifestat o atitudine agresivă și intolerantă față de cei care au avut o opinie diferită, ajungând chiar să ceară retragerea cetățeniei române pentru aceștia.

„Au fost îndemnați să dispară și chiar să li se ia pașapoartele românești celor care au votat împotrivă la referendum,” a declarat Doru Petruți.

Analistul a descris și un incident grav, în care fiica unui oficial din Banca Centrală Europeană a fost atacată pe rețelele de socializare din cauza alegerilor. El a numit acest eveniment drept unul „incredibil” și fără precedent, subliniind cât de adânc au pătruns tensiunile în societatea moldovenească.

„A fost un atac la fiica domnului Stoianoglu, o situație incredibilă și halucinantă,” a spus Petruți.

Petruți a avertizat că atacurile au luat o turnură periculoasă prin apariția unor discursuri xenofobe. El a amintit că în trecut, Maia Sandu a fost atacată pe criterii de gen, dar acum, susținătorii ei lansează atacuri xenofobe împotriva unor grupuri etnice.

„Acum, partea xenofobă vine din partea electoratului doamnei Maia Sandu, cu acuzații că moldovenii nu pot vota un găgăuz,” a declarat acesta.

În opinia lui Doru Petruți, acest val de atacuri reprezintă un adevărat război al declarațiilor, în care o singură tabără, cea a susținătorilor Maiei Sandu, este responsabilă pentru provocările xenofobe și comportamentele extremiste.

„E o combinație halucinantă de evenimente, care ridică întrebări despre cât de bine mai înțelege electoratul pro-european valorile pe care le promovează. Comportamentul pe rețelele sociale nu are nicio legătură cu valorile pro-europene promovate în Republica Moldova,” a subliniat Petruți.

Articolul „Comportamentul electoratului Maiei Sandu nu are nicio legătură cu valorile europene”, spune directorul general al IMAS Chişinău apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks