AcasăPolitica„Profetul fals” al pandemiei Covid, Octavian Jurma, activistul pro-LGBT, Florin Buhuceanu, militantul...

„Profetul fals” al pandemiei Covid, Octavian Jurma, activistul pro-LGBT, Florin Buhuceanu, militantul anti-creştin Emil Moise, susţinător al eliminării Religiei din şcoli, pe listele REPER pentru parlamentare

Mare susținător al carantinei naționale în perioada pandemiei, Octavian Jurma (cu studii de medicină, dar fără a fi medic cu drept de practică), candidează pe listele REPER în Timiș pentru o funcție de senator, anunță partidul înființat de Dacian Cioloș.

„Medicul Octavian Jurma, unul dintre cei mai apreciați specialiști în neuroștiințe și expert în sănătate publică, cu studii postuniversitare în SUA, se alătură REPER și deschide lista noastră pentru Senat în județul Timiș. Dr. Jurma este deja bine cunoscut în România, mai ales din perioada pandemiei, când a oferit publicului numeroase studii și statistici legate de evoluția cazurilor de COVID-19 și a propus măsuri de sănătate publică care au salvat mii de vieți.

El este cofondatorul Grupului pentru Studiul Formal al Sistemelor Vii, un grup care caută să dezvolte modele matematice pentru a înțelege fenomenele biologice și sociale. În prezent, Octavian lucrează ca referent de specialitate la Centrul de Cercetări Socio-Umane al Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad. Având o pasiune pentru statistici și pentru promovarea transparenței autorităților, el a ocupat în 2021 funcția de consilier onorific la Ministerul Sănătății. Suntem onorați să intrăm în aceste alegeri alături de Dr. Octavian Jurma și îi dorim mult succes în campanie. Timișorenii au acum o opțiune clară pentru alegerile parlamentare”, transmite REPER.

Necunoscut până în 2020 nu doar publicului din țară, dar și celui din propriu-i oraș, timișoreanul Octavian Jurma a ajuns, exclusiv datorită pandemiei, o vedetă mediatică.

Octavian Jurma a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMFT, însă nu reușește să se pună de acord cu sine însuși în ceea ce privește perioada studiilor. Astfel, în prezentarea de pe Facebook, Jurma scrie: „1989 – admis student pe bază de examen la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara – UMFT (…) 1994 – Absolvent cu titlul de M.D. la Universitatea de Medicină și Farmacie Timișoara, România”. În CV-ul său de pe www.linkedin.com, apare altă perioadă, probabil cea adevărată: 1987-1993.

Octavian Jurma nu este medic clinician – adică nu are drept de liberă practică, nu a avut niciodată vreun pacient -, ci este „medic doctor” doar pe hârtia numită diplomă de licență, obținută în urma absolvirii Facultății de Medicină.

În privința „experienței profesionale”, Jurma povestește, pe Facebook, că, după finalizarea studiilor postuniversitare, s-a întors în România și s-a implicat „în diverse proiecte de afaceri și marketing offline și online însă, deși am avut succes în ceea ce mi-am propus, afacerile nu m-au motivat în aceeași măsură ca știința”.

Partid declarat progresist, REPER are mai multe personaje bizare pe listele pentru parlamentare. Florin Buhuceanu, președintele ACCEPT, activist pentru promovarea homosexualilor, va deschide lista candidaților REPER pentru Camera Deputaților în București. Cea mai recentă intervenție a candidatului Buhuceanu este în susținerea „dreptului” la avort târziu, după 24 de săptămâni, când copilul este complet format.

Un alt candidat pe listele REPER este Emil Moise, militant anti-creștin, profesor, fost director de liceu, militant pentru eliminarea religiei din școli.

Articolul „Profetul fals” al pandemiei Covid, Octavian Jurma, activistul pro-LGBT, Florin Buhuceanu, militantul anti-creştin Emil Moise, susţinător al eliminării Religiei din şcoli, pe listele REPER pentru parlamentare apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks