AcasăPoliticaKlaus Iohannis l-a acreditat pe consilierul prezidențial George Gabriel Bologan în calitate...

Klaus Iohannis l-a acreditat pe consilierul prezidențial George Gabriel Bologan în calitate de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul privind acreditarea lui George Gabriel Bologan în calitate de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat şi decretul pentru eliberarea din funcţia de consilier prezidenţial a lui Bologan.

George Gabriel Bologan a fost consilier prezidenţial (Departamentul de Politică Externă) din februarie 2024. Anterior a fost consul general al României la Milano (2012), ambasador al României în Italia (2016-2022) şi ambasador al României în Regatul Spaniei (2022-2024).

Este, de asemenea, profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Ştiinţe Politice, şi doctorand al Universităţii de Stat Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Istorie şi Filozofie, Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene.

A reprezentat România la mai multe reuniuni informale pe durata preşedinţiilor italiene şi spaniole la Consiliul Uniunii Europene.

A fost distins de preşedintele Italiei cu Ordinul de Merit al Republicii Italiene în grad de Mare Ofiţer (2019), Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării din România (2023), Ordinul Sfântului Iacob cel Mare al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei (2024) şi Ordinul Sfintei Treimi al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică din România (2018).

Sursa: AGERPRES

Articolul Klaus Iohannis l-a acreditat pe consilierul prezidențial George Gabriel Bologan în calitate de ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun apare prima dată în Ecopolitic.

Sursa: Ecopolitic.ro

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks