„Suntem într-un scenariu sumbru, pentru că președintele american încă în funcție, Joe Biden, a autorizat Ucraina să atace Rusia cu rachete cu rază lungă de acțiune, furnizate chiar de către Occident. E clar că Biden își depășește mandatul, nu ar mai trebui să mai ia astfel de decizii chiar înainte să plece de la Casa Albă. Este clar și faptul că Statul subteran american e extrem de deranjat de venirea lui Donald Trump în funcție, așa că forțează escaladarea războiului în ceasul al 12-lea din mandatul lui Joe Biden”, scrie, pe solidnews.ro, consultantul politic Andrei Guşă, candidat al SOS România la parlamentare.
„Decizia administrației Biden de a elimina restricțiile care nu permiteau Ucrainei să folosească arme furnizate de SUA pentru a lansa lovituri adânc în teritoriul Rusiei a stârnit mai multe reacții în spațiul public, după cum urmează:
Donald Trump Jr: „Complexul Militar Industrial pare că vrea să se asigure că va începe cel de-al treilea război mondial înainte ca tatăl meu să aibă șansa de a aduce pacea și de a salva vieți. Să-i ia naiba!! Imbecili!“
Marjorie Taylor Greene, membră republicană din Georgia a Camerei Reprezentanților, susținătoare fermă a lui Trump: „La plecarea din funcție, Joe Biden încearcă în mod periculos să înceapă al treilea război mondial autorizând Ucraina să folosească rachete americane cu rază lungă de acțiune în Rusia. Poporul american a dat un mandat clar pe 5 noiembrie că NU vrea să finanțeze sau să lupte în războaie străine. Vrem să ne rezolvăm propriile probleme. Destul, războiul trebuie să se oprească!“
Mike Lee, senator republican: „Liberalii iubesc războiul” și „Războiul facilitează un aparat guvernamental mai mare“.
Postarea senatorului republican a fost redistribuită de Elon Musk cu mesajul: „Adevărat!“
Alex Soros, fiul și urmașul lui George Soros în fruntea Fundației pentru o Societate Deschisă, s-a bucurat: „E o veste extraordinară!“
Atât America, cât și Marea Britanie, dar și Franța, au autorizat aceste atacuri. Întrebarea care se pune, în primul rând, este cum vor proceda țările acestea dacă Rusia răspunde acestei lovituri, atacându-le chiar pe ele, pentru că ar fi îndreptățită. Țările NATO conducătoare au dat acceptul pentru astfel de atacuri și chiar cu arme NATO. Deci NATO își dovedește încă o dată valențele de organizație mai mult ofensivă decât defensivă. Dar încă o întrebare mai importantă pentru noi este ce face România dacă NATO intră în război de facto și de iure (că de facto deja este) cu Rusia.
Putin a declarat în urmă cu câteva luni că folosirea de rachete occidentale cu rază lungă de acțiune pe teritoriul Rusiei va însemna că țările NATO vor lupta împotriva Rusiei. Liderul rus a precizat clar că „folosirea de către Ucraina a rachetelor cu rază lungă de acțiune, fabricate in Occident, va fi posibilă numai dacă sunt folosite informații de la sateliții NATO, adică dacă NATO este direct implicată în conflict”. „Și dacă ar fi așa, ținând cont de schimbarea în însăși esența acestui conflict, vom lua deciziile corespunzătoare pe baza amenințărilor care ni se prezintă”, a avertizat președintele rus.
De aceea, pentru că n-avem soluții, n-avem armata (am mai plătit iar acum șase miliarde de dolari pentru niște avioane pentru care poate nici n-avem piloți și care vin peste vreo 10 ani probabil), e foarte important să votați cu inima caldă pentru țara noastră și cu mintea rece în data de 1 decembrie, când se alege noul Parlament, pentru că avem, mai mult ca niciodată, nevoie în Parlament de partide suveraniste, de oameni patrioți, care se luptă pentru pace. Ăsta nu e războiul nostru, noi n-avem ce căuta în niciun război cu nicio țară, pentru că n-avem nimic de împărțit și nimeni nu ne-a amenințat pe noi încă. Tocmai de aceea avem nevoie de oameni care să militeze pentru pace și nu să se arunce cu capul înainte într-un război pe care, Doamne ferește, nu avem cum să-l gestionăm. Deci aveți grijă cum votați pe 1 decembrie”, scrie Andrei Guşă.
Articolul Andrei Guşă: „Biden a dat ok-ul Ucrainei să folosească rachete cu rază lungă de acțiune, occidentale, pentru a lovi Rusia. Ce face România dacă rușii ripostează?” apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro