Primăria Sectorului 5 continuă seria investițiilor în sistemul de asistență socială și obține finanțare europeană pentru un nou proiect, menit să sprijine copiii și familiile vulnerabile din Sectorul 5.
”𝐏𝐑𝐈𝐌𝐀̆𝐑𝐈𝐀 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋𝐔𝐈 𝟓 𝐎𝐁𝐓̦𝐈𝐍𝐄 𝐁𝐀𝐍𝐈 𝐄𝐔𝐑𝐎𝐏𝐄𝐍𝐈 𝐏𝐄𝐍𝐓𝐑𝐔 𝐏𝐑𝐎𝐈𝐄𝐂𝐓𝐔𝐋 “𝐂𝐇𝐈𝐋𝐃𝐇𝐔𝐁 𝟓”, 𝐃𝐄𝐒𝐓𝐈𝐍𝐀𝐓 𝐂𝐎𝐏𝐈𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐒̦𝐈 𝐅𝐀𝐌𝐈𝐋𝐈𝐈𝐋𝐎𝐑 𝐕𝐔𝐋𝐍𝐄𝐑𝐀𝐁𝐈𝐋𝐄 𝐃𝐈𝐍 𝐒𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑𝐔𝐋 𝟓
Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, continuă seria investițiilor în sistemul de asistență socială și obține finanțare europeană pentru un nou proiect menit să sprijine copiii și familiile vulnerabile din Sectorul 5.
Proiectul se numește “ChildHub 5-Sprijin Comunitar pentru Protecția Copiilor și Familiilor din Sectorul 5 în vederea prevenirii separării prin Servicii Comunitare Integrate”. Acesta are ca scop principal sprijinirea copiilor cu posibilități financiare reduse, a celor care riscă excluziunea socială și a celor cu dizabilități, urmărind reducerea diferențelor dintre aceștia și ceilalți copii din comunitate, dar și scăderea numărului de copii care abandonează școală.
Astfel, cu ajutorul fondurilor europene nerambursabile obținute de către DGASPC Sector 5, va fi lărgit accesul persoanelor vulnerabile la servicii comunitare de calitate, urmărind reducerea numărului de intrări în sistemul de protecție socială, prin sprijinirea copiilor aflați în risc de separare de familii.
De asemenea, prin intermediul proiectului ChildHub 5, vor fi oferite servicii de consiliere psihologică și asistență medicală și vor fi desfășurate activități care să-i ajute pe copii să devină independenți și să aibă o viață socială de calitate.
Proiectul se va desfășura pe o perioadă de 36 de luni, iar data estimată de implementare este luna ianuarie a anului viitor. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, dintre care 39 de mii de euro sunt fonduri proprii de la bugetul local.
Articolul Primăria Sectorului 5 continuă seria investițiilor în sistemul de asistență socială și obține finanțare europeană pentru un nou proiect apare prima dată în Ecopolitic.
Sursa: Ecopolitic.ro