AcasăStiri generaleHunedoara:Prefectura susţine demersurile primarului din Deva pentru reluarea furnizării apei calde şi...

Hunedoara:Prefectura susţine demersurile primarului din Deva pentru reluarea furnizării apei calde şi a căldurii în oraş

Prefectura Hunedoara va face toate demersurile posibile pentru reluarea furnizării în municipiul Deva, în cel mai scurt timp, a agentului termic de la Termocentrala Mintia, prefectul Călin Marian menţionând, miercuri, că persoanele care au generat această situaţie trebuie să-şi asume consecinţele faptelor lor.

‘În calitate de prefect al judeţului Hunedoara sunt de acord ca toţi cei care, prin deciziile lor, au produs disfuncţionalităţi în alimentarea cu energie termică a oraşului Deva, să-şi asume situaţia creată. Susţin orice demers al primarului Florin Nicolae Oancea care va duce la revenirea stării de normalitate în municipiul Deva’, a declarat prefectul judeţului Hunedoara, citat într-un comunicat al instituţiei.

În document se mai arată că prefectul solicită preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor, să ia cât mai curând o decizie privind preluarea Termocentralei Mintia în administrarea administraţiei judeţului. În opinia sa, orice întârziere în luarea acestei hotărâri nu face decât să creeze şi mai multe probleme, atât locuitorilor care ar trebui să beneficieze de apă caldă şi căldură, cât şi funcţionării Complexului Energetic Hunedoara (CEH).

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a cerut public demisia conducerii CEH, în condiţiile în care oraşul nu are apă caldă şi căldură de aproximativ două săptămâni deoarece Termocentrala Mintia, furnizorul de agent termic, este oprită pentru că nu are cărbune. Din acest motiv, circa 4.000 de apartamente, instituţii publice şi majoritatea şcolilor din Deva au rămas fără apă caldă şi căldură.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Florin Oancea i-a acuzat pe directorul general Samuel Dioane şi pe administratorul special Cristian Roşu de ‘incompetenţă’ şi ‘rea-voinţă’ în gestionarea problemelor cu care se confruntă locuitorii municipiului Deva care nu mai au căldură în apartamente.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks