AcasăStiri generaleCovasna: Primăria Sfântu Gheorghe, dispusă să cofinanţeze montarea şi reabilitarea lifturilor în...

Covasna: Primăria Sfântu Gheorghe, dispusă să cofinanţeze montarea şi reabilitarea lifturilor în blocurile din municipiu

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe vor lansa un program de reabilitare a ascensoarelor aflate în blocurile din municipiu, fiind, totodată, deschise să cofinanţeze din bugetul local şi montarea lifturilor în mai multe blocuri construite în urmă cu peste trei decenii.

‘Programul de ascensoare a pornit de la o necesitate, e vorba despre o problemă de 30 de ani. Sunt şapte scări de bloc construite înainte de Revoluţia din 1989 unde s-a întâmplat să nu fie încă montate lifturile. Deci, blocurile erau gata, s-au mutat locatarii, dar nu a fost terminată investiţia, adică nu s-au montat ascensoarele şi nici de atunci nu s-au mai montat. Este un efort financiar foarte mare, dar este şi o problemă de egalitate de şanse, pentru că acolo unde s-au montat, s-au montat tot din investiţii de stat, nu din investiţii private. Noi credem că problema ar trebui rezolvată tot cu ajutorul Primăriei. Este o mică problemă juridică pentru că apartamentele din blocuri sunt în proprietate privată, dar sperăm să găsim rezolvarea juridică şi să putem să cofinanţăm printr-un program într-un anumit procent. În acest caz probabil cam 70% ar fi indicat să suporte Primăria, iar 30% să contribuie locatarii şi să rezolvăm această problemă pentru totdeauna’ , a declarat viceprimarul Toth Birtan Csaba, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a mai spus, totodată, că multe dintre ascensoarele aflate în blocurile din Sfântu Gheorghe se află într-o stare ‘destul de precară’, prin urmare municipalitatea va sprijini financiar asociaţiile de proprietari care doresc să le reabiliteze şi modernizeze.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks