AcasăStiri generaleBrăila: Proiect de 29 milioane lei pentru modernizarea transportului electric din municipiu

Brăila: Proiect de 29 milioane lei pentru modernizarea transportului electric din municipiu

Primăria Brăila a publicat recent în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) o licitaţie privind modernizarea transportului electric din municipiu, investiţie care se ridică la 29 milioane lei şi va fi realizată cu fonduri europene.

Potrivit anunţului de participare, proiectul se intitulează ‘Modernizarea transport electric Parc Monument – Radu Negru’, are o valoare estimată de 28.917.676 lei fără TVA şi cuprinde servicii de proiectare, proiectul tehnic şi detalii de execuţie, asistenţă tehnică şi lucrările de execuţie proprizu-zise.

Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate-preţ, iar durata acestuia este de 29 luni, fără posibilitatea de reînnoire, ofertele urmând să se depună până pe 16 aprilie, ora 15,00.

Primăria Brăila a accesat, la finalul anului trecut, fonduri europene nerambursabile de peste 70 milioane de euro, fiind câştigate şase proiecte europene de anvergură pentru modernizarea transportului public din municipiu.

Proiectele accesate, în valoare totală de 71.769.545 euro, vizează modernizarea transportului electric pe principalele artere de circulaţie din oraş, achiziţia a 10 tramvaie noi şi a 11 autobuze electrice cu 11 staţii lente de încărcare şi trei staţii rapide de încărcare, modernizarea liniilor de tramvai şi amenajarea a sute de locuri de parcare, a unor piste pentru biciclete şi a zeci de mii de spaţii verzi.

Pentru modernizarea transportului electric pe cea mai importantă arteră din municipiul Brăila, Bulevardul Independenţei, bugetul alocat lucrărilor este de 15,5 milioane de euro, proiect pentru care Primăria Brăila a semnat deja contractul de proiectare şi execuţie lucrări.

Un alt proiect de anvergură este reprezentat de modernizarea transportului electric în zona Monument – Radu Negru, cu o finanţare de 13 milioane de euro, proiectul vizând modernizarea a 6,7 kilometri de cale de rulare tramvai, a peste 2 kilometri de carosabil, crearea de piste pentru biciclişti, plantarea a peste 350 de arbori şi amenajarea a peste 11.000 mp de gazon.

Se are în vedere, de asemenea, modernizarea sistemului e-ticketing al societăţii locale de transport în comun, SC Braicar SA, şi înfiinţare unei centru de control şi monitorizare a serviciului de transport local de călători. AGERPRES / (AS – autor: Ecaterina Ignat, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks