Proiecte privind reducerea temporară a frecvenţei de salubrizare a străzilor şi exercitarea dreptului de control al Consiliului Local Sector 1 pentru determinarea cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare de către Romprest vor fi dezbătute din nou în şedinţa Consiliului Local de marţi, după ce în cea din 23 martie au fost respinse.
‘Astăzi, de la ora 15.00, vom avea o nouă şedinţă de Consiliu Local. Pe ordinea de zi se regăsesc, din nou, proiectele de hotărâre privind exercitarea dreptului la control al Consiliului Local al Sectorului 1 în vederea determinării cheltuielilor necesare pentru prestarea serviciului public de salubrizare pe raza teritorială a Sectorului 1 de către operatorul Romprest SA. Nu uitaţi că sunt peste 117 milioane de lei plus penalităţi de recuperat de la această companie – prejudiciul faţă de comunitatea locală. Aşa cum recomandă Curtea de Conturi a României, ANRSC şi cam toate instituţiile în cauză ale Statului Român’, a scris Clotilde Armand, marţi, pe Facebook.
Primăria Sectorului 1 a postat, marţi, pe site-ul său, că printr-unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local de marţi edilul Sectorului 1 este mandatat să verifice modul în care prestatorul serviciului de salubrizare din această zonă administrativă facturează serviciile pe care le realizează.
‘Este vorba de verificarea atât a corectitudinii facturilor emise de Compania Romprest în ultimii ani, cât şi de corectitudinea celor care vor urma. Dreptul de control urmează a fi exercitat prin intermediul aparatului de specialitate al primarului şi/sau prin contractarea unor servicii de specialitate în acest domeniu. Prin această hotărâre de consiliu se pun în aplicare o parte dintre măsurile recomandate de către ANRSC în nota de control emisă în urma verificărilor realizate de curând la primărie’, a precizat autoritatea locală.
Primăria Sectorului 1 estimează că proiectul care vizează diminuarea temporară a frecvenţelor de salubrizare a străzilor, anume până la data de 31 decembrie 2021, va fi de natură să diminueze obligaţiile de plată din anul bugetar 2021 de la aproape 200 de milioane de lei, cât a propus Romprest în cadrul comisiei de mediere a conflictului contractual cu Primăria, la 137 milioane de lei. Potrivit proiectului de hotărâre, această măsură nu va avea niciun impact asupra mediului, a adăugat Primăria Sectorului 1.