AcasăStiri generaleHarghita: Ministerul Sportului va ceda autorităţilor locale din Miercurea Ciuc patinoarul şi...

Harghita: Ministerul Sportului va ceda autorităţilor locale din Miercurea Ciuc patinoarul şi pista de patinaj viteză

Ministerul Tineretului şi Sportului va ceda autorităţilor locale din Miercurea Ciuc patinoarul şi pista de patinaj viteză din localitate.

Primarul din Miercurea Ciuc, Korodi Attila, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că după adoptarea unei hotărâri de Guvern prin care baza sportivă va fi trecută în proprietatea autorităţilor locale, municipalitatea va depune un proiect la Compania Naţională de Investiţii pentru reabilitarea celor două obiective.

‘Este un deziderat exprimat de acum doi ani de zile (…), ştiind că această infrastructură are nevoie de o reîmprospătare, de reconstrucţie, de o regândire şi de un management adecvat. Acesta oferă un spaţiu excelent pentru a practica hocheiul, patinaj viteză şi patinaj artistic, avem foarte mulţi sportivi, dar pe termen lung ca să putem duce mai departe infrastructura aceasta trebuie făcut neapărat acest pas. Mulţumesc domnului ministru pentru acest parteneriat, pentru deschidere şi sperăm să putem să finalizăm aceste proceduri, ca după asta să putem lansa concurs de proiecte pentru reconstrucţie şi după aceea, împreună cu Guvernul României, să găsim o cale de finanţare pentru că pe următorul deceniu şi pe termen lung avem nevoie de o infrastructură adecvată’, a declarat primarul Korodi Attila.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a declarat că acest proiect comun va contribui la dezvoltarea sportului la nivel regional, adăugând că şi alte autorităţi din ţară au solicitat descentralizarea unor baze sportive, în vederea modernizării şi dezvoltării acestora.

‘Este un proiect comun care înseamnă dezvoltarea sportului la nivel regional în ceea ce înseamnă hochei, patinaj viteză, patinaj artistic (…) Pe această infrastructură putem să creăm un centru foarte important pentru zonă, deoarece în trecut am avut foarte mulţi campioni care au reuşit să câştige multe competiţii internaţionale şi au reprezentat acest oraş cu mândrie şi cu demnitate. Aşa că în curând vom avea o decizie, o hotărâre de Guvern de a trece această bază din patrimoniul Ministerului Tineretului şi Sportului în patrimoniul Primăriei Miercurea Ciuc. Consider că pe această cale avem o şansă de ridica această bază la nivelul anului 2021’, a menţionat ministrul Eduard Novak. AGERPRES / (A – autor: Oana Mălina Negrea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks