AcasăStiri generaleTulcea: Cetăţean reţinut pentru dare de mită, după denunţul unui poliţist

Tulcea: Cetăţean reţinut pentru dare de mită, după denunţul unui poliţist

Un bărbat din comuna tulceană Topolog a oferit 200 de euro unui poliţist pentru a nu-i sancţiona fiul, autor al unei contravenţii la regimul rutier şi a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA).

Bărbatul şi fiul acestuia se aflau în trafic, duminică, 4 aprilie, iar în timpul unui control de rutină, fiul acestuia, care conducea vehiculul, a refuzat să oprească la semnalele poliţiştilor, întrucât nu avea asigurarea obligatorie validă.

‘Pentru a-şi scăpa fiul de o eventuală sancţiune, tatăl său a oferit, în repetate rânduri, sume de bani agentului de poliţie’, se specifică în comunicatul SJA.

În ziua următoare, lucrătorii SJA, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, l-au prins în flagrant pe bărbat în timp ce oferea suma de 200 de euro unui agent de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea – Postul de Poliţie Topolog.

Pe baza denunţului agentului de poliţie şi a probelor administrate, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cetăţeanul în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Faţă de inculpat, procurorul de caz a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar marţi acesta va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. AGERPRES / (AS – autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks