AcasăStiri generalePrimarul Ciprian Ciucu (Sector 6): Banii vor fi direcţionaţi către investiţii

Primarul Ciprian Ciucu (Sector 6): Banii vor fi direcţionaţi către investiţii

Primarul Ciprian Ciucu a declarat, marţi, la o dezbatere online despre proiectul de buget al Sectorului 6 pe 2021, că banii vor fi direcţionaţi către investiţii.

‘Nu a fost uşor să tăiem cheltuieli, cum am spus, noi eliminăm corupţia şi risipa şi direcţionăm banii către investiţii. Noi ne-am propus şi suntem sectorul care vrea ca anul acesta să aibă 30% din buget către investiţii, iar spre anul 2024, când se va termina mandatul, să avem undeva chiar spre 40%, dacă nu mai mult din buget, către investiţii’, a spus Ciprian Ciucu.

El a menţionat că face echipă bună cu viceprimarii Sectorului 6 Alexandru Gâdiuţă şi Mihaela Ştefan (USR PLUS), menţionând că trebuie consolidată şi comunicarea cu Primăria Capitalei.

La rândul său, Alexandru Gâdiuţă a spus că autoritatea locală va încerca să colaboreze cu Primăria Capitalei pentru a veni cu proiecte comune, astfel încât să existe coerenţă între investiţiile pe care le fac cele două părţi.

‘S-a încercat o reducere a unor zone în care se risipeau fonduri sau se cheltuiau în mod nejustificat fonduri, s-a încercat direcţionarea de fonduri către zona de investiţii, către eficientizarea modului în care funcţionează administraţia, este clar că nu putem cuprinde în buget toate nevoile sectorului, este clar că e nevoie de o prioritizare şi cel mai probabil vor exista oameni pe care-i va nemulţumi forma finală a bugetului. Ce vă garantez este că avem în vedere o eşalonare a proiectelor pe durata întregului mandat, astfel încât să venim cu investiţii pe întreaga suprafaţă a sectorului’, a afirmat Alexandru Gâdiuţă.

În altă ordine de idei, el este de părere că trebuie avută în vedere ideea realizării unui concurs de soluţii privind zona Lacului Morii.

Viceprimarul Mihaela Ştefan a subliniat importanţa unei bugetări participative.

‘Mă bucur foarte mult de două lucruri în special, unul care ţine de bugetarea participativă, fiindcă este un concept la care eu ţin foarte mult, şi al doilea că am reuşit să punem pe lista de investiţii şi studiul de fezabilitate pentru început pentru un centru Respiro, fiindcă există o mare problemă şi un deficit de astfel de infrastructură la nivel de ce înseamnă social’, a spus Mihaela Ştefan.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks