AcasăStiri generaleÎntâlnire Ciucă - reprezentanţi ai Forumului structurilor asociative ale militarilor, legat de...

Întâlnire Ciucă – reprezentanţi ai Forumului structurilor asociative ale militarilor, legat de proiectul legislativ privind pensiile

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, marţi, la sediul MApN, cu reprezentanţi ai Forumului structurilor asociative ale militarilor din sistemul Apărării, Ordinii Publice şi Siguranţei Naţionale, subiectul principal abordat pe timpul întâlnirii fiind legat de proiectul legislativ care prevede modificarea Legii privind pensiile militare de stat, aflat în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Ministrul Ciucă a reiterat susţinerea instituţiei militare pentru aprobarea acestei iniţiative, astfel încât să fie înlăturate discriminările existente în sistemul pensiilor militare de stat.

‘Ministerul Apărării Naţionale a susţinut constant aceste modificări legislative care să înlăture diferenţele existente între militarii care au trecut în rezervă cu vechime şi funcţii similare, dar care au cuantumuri diferite ale pensiilor, în funcţie de momentul trecerii în rezervă. Poziţia noastră rămâne neschimbată şi astăzi: împreună cu reprezentanţii Forumului, susţinem aprobarea PLx-199’, a afirmat ministrul, citat într-un comunicat transmis de MApN.

De asemenea, arată sursa citată, pe agenda discuţiilor au figurat şi unele propuneri legate de Normele de aplicare a Legii pentru recunoaşterea meritelor personalului participant la acţiuni militare. Acestea se vor adăuga propunerilor şi sugestiilor transmise pentru proiectul de modificare a normelor aflat deja în dezbatere publică pe pagina oficială a MApN.

Ciucă a vorbit şi de importanţa existenţei unui forum al structurilor asociative ale militarilor.

‘Existenţa unui număr mare de structuri asociative ale militarilor în rezervă îngreunează comunicarea cu instituţiile publice şi face dificilă obţinerea unui punct de vedere unitar pe anumite subiecte. Consider că nu ar fi deloc utilă discuţia despre desfiinţarea sau unificarea unor asociaţii, soluţia cea mai bună fiind cea pe care aţi găsit-o şi care funcţionează, afilierea într-un forum’, a arătat ministrul.

În acest context, Ciucă a subliniat că Ministerul Apărării Naţionale ‘nu va condiţiona şi nu va impune niciodată militarilor în rezervă apartenenţa la o anumită structură pentru a le asculta doleanţele’.

Cei prezenţi au mai vorbit despre asigurarea medicală a rezerviştilor, imunizarea în centrele de vaccinare ale MApN, despre unele aspecte legate de salarizarea personalului, precum şi de încadrarea profesiei militarilor în Clasificarea Ocupaţiilor din România.

Acestea vor fi analizate de structurile competente din Ministerul Apărării Naţionale, iar rezultatele vor fi transmise Forumului structurilor asociative ale militarilor din sistemul apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale, menţionează MApN.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks