AcasăStiri generaleSuceava: Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră, după o urmărire...

Suceava: Ţigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră, după o urmărire în trafic şi focuri de armă

Poliţiştii de frontieră suceveni au confiscat ţigări de contrabandă în valoare de peste 92.000 de lei şi au indisponibilizat autoturismul folosit în activitatea infracţională, după o urmărire în trafic şi folosirea armamentului din dotare.

Într-un comunicat transmis AGERPRES de ITPF Sighetu Marmaţiei, se arată că, în cadrul unei acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări, marţi, în jurul orei 22,15, poliţiştii din Brodina au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Bulgaria, ce se deplasa pe raza localităţii Nisipitu.

Pentru că şoferul nu a oprit, continuându-şi deplasarea în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia folosind semnalele acustice şi luminoase.

În vederea indisponibilizării autoturismului în cauză, s-au tras trei focuri de armă înspre pneurile maşinii conform prevederilor legale, însă şoferul tot nu s-a oprit.

După aproximativ 4 km, mijlocul de transport a fost descoperit abandonat pe un drum forestier, iar în interiorul acestuia au fost găsite mai multe colete cu ţigări.

Autovehiculul în cauză şi coletele cu ţigări au fost aduse la sediul instituţiei, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.939 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 92.886 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională, în valoare de 20.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi în vederea depistării tuturor persoanelor implicate, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks