AcasăStiri generalePrimarul Ion Lungu: Tulpina britanică tot mai prezentă la Suceava; să fim...

Primarul Ion Lungu: Tulpina britanică tot mai prezentă la Suceava; să fim prudenţi în continuare

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, că populaţia trebuie să fie prudentă, deşi scade rata de infectare în oraş, pentru că varianta britanică a virusului SARS-CoV-2 este tot mai prezentă în municipiu.

Lungu a subliniat că mutaţia britanică a virusului a devenit dominantă la Suceava, conform specialiştilor, aceasta fiind mai agresivă şi mai contagioasă.

Edilul şi-a bazat afirmaţiile pe secvenţierile realizate în Laboratorul de Metagenomică şi Biologie Moleculară de la Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava, în ultimele trei luni ale acestui an, care arată că tulpina britanică este dominantă, dar şi pe situaţia din Spitalul Judeţean de Urgenţă unde, aproape o săptămână nu a fost niciun pat disponibil la ATI pentru patologia COVID, iar mulţi pacienţi tineri au forme grave de boală.

”Rata de infectare în oraşul nostru a fost marţi de 1,64 la mia de locuitori. Aparent stăm bine, dar dacă ne uităm la situaţia reală, la gradul de încărcare al spitalului, faptul că ne aflăm într-un nou val al pandemiei, valul trei, dar şi faptul că este tot mai prezentă la Suceava tulpina britanică, trebuie să fim prudenţi în continuare, să respectăm regulile de pandemie: purtatul măştii, respectarea distanţei sociale şi fizice, precum şi igiena personală, spălatul pe mâini’, a spus Lungu.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks