Acasă93Tulcea: Medicii veterinari au intensificat controalele în judeţ

Tulcea: Medicii veterinari au intensificat controalele în judeţ

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a anunţat intensificarea controalelor în această perioadă premergătoare sărbătorilor pascale, în ultimele trei săptămâni fiind aplicate sancţiuni în valoare de 4.800 de lei.

Controalele vizează pieţele agroalimentare, unităţile care comercializează în special ouă, peşte, laboratoarele patiseriilor şi cofetării, dar şi carmangeriile.

‘Din data de 22 martie, am efectuat 68 de controale, din care 41 au vizat unităţi de procesare, depozitare, comercializare a produselor de origine animală şi non-animală, şi 27 controale în trafic, în IC Brătianu, Smârdan şi 2 Cantoane. Pentru neconformităţile constatate, s-au aplicat 11 sancţiuni contravenţionale, dintre care patru amenzi în valoare de 4.800 de lei şi patru avertismente’, a declarat, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Tulcea, Mitică Tuchilă.

El a adăugat că principalele neconformităţi semnalate au fost depozitarea necorespunzătoare a produselor, comercializarea produselor cu termenul de garanţie apropiat de expirare, dar şi aspecte legate de igiena necorespunzătoare a spaţiilor.

În timpul celor 27 de controale în trafic au fost verificate 68 de mijloace de transport, dar medicii veterinari nu au constatat nerespectări ale legislaţiei.

La fel ca în anii trecuţi, nicio primărie din judeţ nu a solicitat autorizarea unor spaţii pentru sacrificarea mieilor şi iezilor.

‘În contextul pandemiei, ANSVSA a dat o derogare, iar ovinele se pot sacrifica în exploataţiile non-profesionale cu respectarea măsurilor sanitar-veterinare, cu menţiunile că clienţii nu pot intra în exploataţii, iar produsele provenite din animalul sacrificat nu se pot vinde unor unităţi de comerţ’, a mai precizat Mitică Tuchilă.

Potrivit acestuia, la fiecare circumscripţie veterinară din judeţ este asigurată permanenţa şi în zilele de weekend.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks