AcasăStiri generaleOlt: Peste 22.000 de persoane au primit şi a doua doză de...

Olt: Peste 22.000 de persoane au primit şi a doua doză de vaccin anti-COVID-19; o reacţie adversă raportată

Peste 22.000 de persoane din judeţul Olt au fost vaccinate anti-COVID-19 atât cu prima cât şi cu a doua doză de ser, iar altor 12.036 de persoane le-a fost administrată prima doză de vaccin, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate (DSP) Olt, care au anunţat luni că a fost raportat încă un caz de reacţie adversă într-un centru din judeţ.

Referitor la reacţia adversă după vaccinare anti-COVID-19, raportată luni la un centru de vaccinare din judeţul Olt, reprezentanţii DSP Olt au precizat că a fost vorba de o lipotimie, la un tânăr de 25 de ani căruia i-a fost administrat ser de la Pfizer BioNTech. Tânărul a fost asistat medical în centrul de vaccinare şi nu a necesitat transportul la spital.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până în prezent în judeţul Olt au fost administrate în total 56.798 doze de vaccin şi au înregistrate 25 de cazuri de reacţii adverse, într-un singur caz – la o femeie de 46 de ani vaccinată în luna februarie ser de la AstraZeneca – fiind raportată o reacţie adversă severă, respectiv şoc anafilactic. Femeia a fost internată în spital trei zile şi a fost externată având o stare de sănătate bună.

În judeţul Olt, pentru vaccinarea anti-COVID-19 au fost utilizate 45.526 doze de produs de la Pfizer BioNTech, 5.708 doze de ser Moderna şi 5.564 de doze AstraZeneca.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks