AcasăStiri generaleVaslui: Consilierii au respins organigrama primăriei, care prevedea suplimentarea posturilor şi înfiinţarea...

Vaslui: Consilierii au respins organigrama primăriei, care prevedea suplimentarea posturilor şi înfiinţarea funcţiei de city manager

Consilierii PNL şi ai USR-PLUS, care deţin majoritatea în Consiliul Local Vaslui, au respins, joi, în cadrul şedinţei ordinare a forului local, organigrama propusă de primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl (PSD), care ar fi presupus suplimentarea posturilor în cadrul instituţiei şi înfiinţarea postului de city manager, despre care unii lideri PNL au spus că a fost creat cu dedicaţie pentru un consilier PSD care a deţinut în ultimii ani funcţia de viceprimar.

Edilul a precizat că grupul consilierilor PNL şi USR-PLUS a procedat incorect şi le-a cerut acestora să ţină cont că el este primarul ales al municipiului Vaslui. Pavăl a mai subliniat că noua organigramă, care prevede suplimentarea cu 19 a numărului de salariaţi, a fost realizată în urma unei analize serioase a nevoilor din primărie, mai ales având în vedere că volumul de activitate s-a mărit, funcţionarii primind sarcini suplimentare.

‘Era mai cinstit şi mai corect să mi se spună deodată, să nu mai pun colegii la treabă. În timpul petrecut să facem această organigramă, ne ocupam de alte lucruri, dar asta este viaţa. (…) Vă rog tare mult să nu faceţi abstracţie de mine, că s-ar putea să mai merg mult timp la Primăria Vaslui’, a spus Vasile Pavăl.

Anterior şedinţei, primarul municipiului Vaslui a anunţat că organigrama Vasluiului nu a mai fost modificată din anul 2018, iar ulterior a intrat în vigoare Codul Administrativ, care prevede înfiinţarea funcţiei de city manager, crearea unor posturi de consilier la cabinetul primarului şi la cabinetele viceprimarilor şi reorganizarea birourilor şi serviciilor.

‘A fost prima modificare a organigramei după aprobarea Codului Administrativ. Am văzut comentarii cu privire la numărul de posturi. Primăria Vaslui a lucrat şi lucrează în continuare cu un număr redus de posturi faţă de ceea ce ne dă voie legea. Sigur că le-am creat, dar nu este obligatoriu să le ocupăm, (…) dar dacă acest lucru nu se face odată cu aprobarea bugetului, anul 2021 este mort, căci nu se mai pot face modificări. (…) Nu ştiu cine va fi city manager, dacă va fi. Nu s-a creat funcţia pentru o persoană, ci doar am trecut-o acolo. Este de competenţa Consiliului Local să aprobe sau să nu aprobe, dar eu mi-am făcut datoria, conform prevederilor legale’, a spus presei primarul Vasile Pavăl.

Miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, Pavăl declara că nu simte o ostilitate din partea Consiliului Local, după ce formaţiunea din care face parte a pierdut majoritatea în forul decizional local, dar a precizat că în anumite momente îi este mai dificil să-şi impună proiectele susţinând că a remarcat pe alocuri că se face abstracţie de el.

În urma alegerilor de pe 27 septembrie 2020, PSD a obţinut 10 mandate în Consiliul Local al municipiului Vaslui, pierzând în premieră majoritatea. PNL a obţinut opt mandate de consilier, iar USR PLUS şi-a adjudecat patru mandate, cele două formaţiuni formând majoritatea în Consiliul Local.

Funcţia de primar a fost câştigată de Vasile Pavăl, de la PSD, aflat la cel de-al patrulea mandat.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks