Acasă55Tulcea: Prefectura contestă alegerea unui reprezentant PNL în funcţia de vicepreşedinte al...

Tulcea: Prefectura contestă alegerea unui reprezentant PNL în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean

Prefectura Tulcea a atacat în contencios administrativ decizia consilierilor judeţeni prin care l-au ales în funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) pe reprezentantul PNL, Mihai Huleni.

Potrivit Cancelariei Prefecturii judeţului Tulcea, măsura a fost luată în urma analizării hotărârii nr 18/2021 adoptate de membrii CJ, în şedinţa extraordinară de pe data de 22 martie, şi a fost explicată printr-o eroare de procedură.

În acest context, instanţa de judecată urmează să decidă dacă reprezentantul PNL îşi va menţine funcţia de vicepreşedinte al CJ.

Până în prezent, instanţa nu a stabilit o dată pentru judecarea dosarului nr. 532/88/2021 înregistrat la Tribunalul Tulcea.

Luna trecută, 16 consilieri judeţeni, reprezentanţi ai PNL, PMP şi Pro România l-au ales pe cel de-al doilea vicepreşedinte al CJ, deşi secretarul general al instituţiei publice, Cristian Mihai, i-a anunţat pe consilieri că proiectul de hotărâre nu este însoţit de avizul uneia din comisiile sesizate pe fond, fapt care încalcă prevederile Codului administrativ.

În vârstă de 50 de ani, licenţiat în Teologie, liberalul Mihai Huleni este administrator al Centrului de informare şi promovare turistică din oraşul Babadag, a fost consilier în cabinetul deputatului PNL, George Şişcu, şi este la prima sa experienţă în administraţia publică judeţeană.

El l-a înlocuit în funcţie pe reprezentantul PNL Daniel Geambazu, care a renunţat la postul de vicepreşedinte al CJ la două săptămâni de la alegere.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks