AcasăStiri generaleSibiu: Prima filarmonică din ţară cu echipă de ciclism

Sibiu: Prima filarmonică din ţară cu echipă de ciclism

Filarmonica Sibiu a anunţat că este prima din ţară cu o echipă de ciclism formată din doi membri ai orchestrei, Cosmin Fidileş (concertmaestru – vioară) şi Antonio Mihail (şef-partidă corn), cei care vor participa sâmbătă, la Miercurea Ciuc, la un maraton pe o lungime de 209 kilometri, informează un comunicat de presă remis AGERPRES.

‘Întotdeauna am comparat activitatea unui muzician cu cea a unui sportiv. Studiul tehnicii instrumentale este egalul antrenamentelor, iar prestaţiile muzicale sunt echivalentul evenimentelor sportive. Îndrăzneala, tenacitatea, testarea propriilor limite sau autocontrolul sunt calităţi comune atât muzicienilor profesionişti cât şi sportivilor de performanţă. Eu sunt muzician, dar voi fi întotdeauna dependent de sport (la nivel de amator, bineînţeles), chiar dacă uneori aceasta implică riscuri. Ne completăm personalitatea atunci când îmbinăm profesia cu hobby-urile!’, a declarat violonistul Cosmin Fidileş, concertmaestru în Orchestra Filarmonicii Sibiu.

De asemenea, el a mulţumit conducerii instituţiei, Consiliului Judeţean Sibiu şi partenerilor privaţi pentru susţinerea ideii de a avea o echipă de ciclism a Filarmonicii Sibiu. AGERPRES / (AS – autor: Isabela Paulescu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks