Plenul Camerei Deputaţilor a respins miercuri 20 de proiecte de lege, printre acestea aflându-se unul care a fost depus în Parlament în anul 2013 şi care prevedea creşterea alocaţiilor pentru copii în anii 2014, 2015 şi 2016.
Deputaţii au avut miercuri şedinţă de plen dedicată proiectelor care au raport de respingere, iar în această şedinţă au respins 20 de astfel de proiecte.
Printre aceste proiecte respinse se numără şi cel privind modificarea legii privind alocaţia de stat pentru copii, depus la Parlament în anul 2013. Acesta propunea mărirea alocaţiei de stat pentru copii cu un anumit procent în anii 2014, 2015 şi 2016.
Printre proiectele respinse se mai numără cel privind venitul minim garantat, care propune ca 50% din plata ajutorului social să fie plătit pe mandat poştal sau în cont bancar, iar 50% să fie plătit sub forma tichetului pentru ajutor social. Aceste tichete ar fi putut fi folosite în unităţile de alimentaţie publică şi numai pentru achiziţionarea produselor alimentare.
Alte proiecte care au fost respinse sunt: cel pentru reglementarea serviciilor integrate de prevenire şi protecţie a persoanelor cu sindrom Down, cel pentru introducerea disciplinei ‘Educaţie şi cultură media’ în învăţământul preuniversitar, cel care prevede majorările salariale de care a beneficiat personalul didactic şi didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar, începând cu data de 1 martie 2018 şi cel privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Băncii de Resurse Genetice pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice şi Medicinale Buzău. Ultimul a fost respins deoarece această instituţie a fost deja înfiinţată de Guvern.