AcasăStiri generaleGalaţi: Casa Memorială Costache Negri va fi restaurată cu finanţare de la...

Galaţi: Casa Memorială Costache Negri va fi restaurată cu finanţare de la Institutul Naţional al Patrimoniului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea, a semnat, marţi, contractul de finanţare pentru realizarea documentaţiei tehnice în vederea restaurării Casei Memoriale Costache Negri, investiţie de peste 150.000 lei, fonduri de la Institutul Naţional al Patrimoniului.

‘Vrem să restaurăm conacul lui Costache Negri, un reper al istoriei României. La Mânjina, aşa cum se numea în trecut localitatea Costache Negri, la conacul fostului deputat, pârcălab şi diplomat pe lângă curţile europene, aveau loc întâlnirile de taină ale generaţiei care a făcut posibilă Unirea Principatelor. Afectat de inundaţiile din anii trecuţi, conacul are nevoie de consolidare şi reabilitare. De asemenea, şi hruba casei, folosită în perioada paşoptistă ca loc de refugiu, este degradată. De aceea, am solicitat şi obţinut bani de la Ministerul Culturii, astfel încât, în momentul în care se vor deschide apelurile de finanţare, să avem documentaţia tehnică realizată, pentru a putea depune imediat proiectul pe fonduri europene’, a declarat Costel Fotea.

Conacul familiei lui Costache Negri a fost construit la începutul secolului al XIX-lea.

Valoarea contractului pentru investiţia ‘Proiectare pentru consolidarea, restaurarea, reabilitarea şi punerea în valoare a Casei Memoriale Costache Negri’ este de 152.900 lei, cu finanţare de la Institutul Naţional al Patrimoniului.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks