AcasăStiri generaleVrancea: Două persoane ce promiteau promovarea pentru participarea la prezentări de modă...

Vrancea: Două persoane ce promiteau promovarea pentru participarea la prezentări de modă şi reclame, sub control judiciar

O femeie din Piteşti şi un bărbat din Bucureşti care promiteau promovarea pentru participarea la prezentări de modă şi reclame publicitare, fără ca acest lucru să se întâmple, au fost puşi sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, fiind cercetaţi pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

‘Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Vrancea, cu sprijinul IPJ Argeş şi Prahova, precum şi al Serviciilor de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2 şi 6 Bucureşti, au efectuat şase percheziţii în localităţile Bucureşti, Ploieşti, Piteşti şi în judeţul Argeş, la domiciliul unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi evaziune fiscală. Astfel, în cursul lunii septembrie 2020, în numele unei agenţii de modeling, persoanele în cauză, în schimbul unor sume de bani, ar fi indus în eroare mai multe persoane din judeţul Vrancea, promiţându-le promovarea pentru selectarea şi participarea la diferite castinguri, reclame publicitare şi prezentări de modă, însă fără ca acest lucru să se întâmple. Totodată, reprezentanţii societăţii nu ar fi evidenţiat în contabilitate toate veniturile obţinute’, a precizat IPJ Vrancea.

Potrivit Poliţiei, în urma percheziţiilor domiciliare au fost ridicate înscrisuri şi obiecte utile pentru continuarea cercetărilor, fiind puse în executare, joi, cinci mandate de aducere privind persoane care ar fi săvârşit infracţiuni de înşelăciune şi evaziune fiscală.

Faţă de o femeie de 36 de ani, din municipiul Piteşti, judeţul Argeş şi un bărbat de 33 ani, din Bucureşti, a fost luată măsura controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. AGERPRES / (AS – autor: Dana Lepădatu, editor: Antonia Niţă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks