AcasăStiri generaleConstanţa: Percheziţii domiciliare în Agigea şi Mangalia, la suspecţi de trafic de...

Constanţa: Percheziţii domiciliare în Agigea şi Mangalia, la suspecţi de trafic de droguri

Două persoane au fost reţinute şi alte patru au fost trecute sub control judiciar în urma a şase percheziţii domiciliare efectuate în localităţile Agigea şi Mangalia, într-un dosar penal de trafic de droguri, a informat, vineri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.

Suspecţii de trafic de droguri ar fi constituit, la începutul anului în curs, un grup infracţional organizat.

‘În urma cercetărilor desfăşurate într-un dosar penal, care vizează săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi mare risc, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate au efectuat, în cursul zilei de ieri, 3 iunie, şase percheziţii domiciliare. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi constituit un grup infracţional organizat, în luna ianuarie 2021, în scopul comercializării de cannabis, ecstasy şi amfetamină, în judeţul Constanţa’, se arată într-un comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor poliţiştii au ridicat, în vederea indisponibilizării, cannabis, seminţe cu THC, tulpini mărunţite de cannabis, trei cântare de precizie, două grindere, şase telefoane mobile, 320 de lei, un pistol cu gaze supus autorizării şi două cartuşe.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat şi o femeie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de droguri de risc şi mare risc, urmând ca, vineri, să fie prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, a fost dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de patru persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, una dintre acestea fiind cercetată şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Acţiunea, la care au participat şi lucrători ai Grupării Mobile de Jandarmi ‘Tomis’ Constanţa, a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks