AcasăStiri generaleTulcea: Consilierii locali au adoptat contractarea unui credit de peste 127 de...

Tulcea: Consilierii locali au adoptat contractarea unui credit de peste 127 de milioane de lei

Consilierii locali au adoptat, vineri, o hotărâre prin care municipiul Tulcea se va împrumuta de maximum 127.473.770 lei, sumă care va fi folosită pentru cofinanţarea proiectelor europene şi cele susţinute de la bugetul local.

Hotărârea prevede că împrumutul va avea un termen de maturitate de 15 ani şi include cele 14 proiecte, 11 dintre ele urmând să se realizeze cu sprijin al Uniunii Europene.

‘Consilierii locali PSD au decis să se abţină de la vot în primul rând pentru că noi considerăm că populaţia oraşului ar fi trebuit să fie consultată cu privire la acest credit. (…) Ne dorim dezvoltarea oraşului bazată pe fonduri nerambursabile şi nu din credite’, a menţionat consilierul local PSD, Andaluzia Luca, în timpul şedinţei Consiliului local.

La rândul lui, primarul Ştefan Ilie a amintit că Tulcea a avut acces la fonduri europene, însă nu a utilizat această oportunitate şi şi-a luat angajamentul de a creşte absorbţia fondurilor nerambursabile.

‘Am lăsat la Primăria comunei Luncaviţa proiecte în valoare totală de 12 milioane de euro în execuţie prin fonduri europene şi am găsit la Primăria municipiului Tulcea 200.000 de euro. Această realitate poate fi verificată. (…) Acum deschidem credite fără să mărim taxe pentru a rezolva problema fundamentală a oamenilor, asfaltările, şi cred că numărul cererilor de finanţare pe care le va avea municipiul Tulcea în acest exerciţiu financiar va fi de cel puţin 10 sau 20 de ori mai mare decât s-a depus până acum în istoria municipiului Tulcea pe fonduri europene’, a afirmat primarul Ştefan Ilie.

Proiectul a fost adoptat cu 13 voturi pentru şi şase abţineri.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks