AcasăStiri generaleFotbal: Columbia, a treia echipă de la Copa America 2021 cu cazuri...

Fotbal: Columbia, a treia echipă de la Copa America 2021 cu cazuri de COVID-19

Doi membri ai delegaţiei Columbiei la Copa America 2021 din Brazilia au fost testaţi duminică pozitiv la noul coronavirus, ceea ce ridică la trei numărul naţiunilor cu fotbalişti sau oficiali infectaţi înainte de startul competiţiei, transmite Reuters.

Sâmbătă, opt jucători ai selecţionatei Venezuelei au fost testaţi pozitiv alături de alţi trei jucători bolivieni.

Brazilia a jucat duminică meciul de deschidere al turneului, contra Venezuelei (3-0), la Brasilia, în timp ce Columbia a învins Ecuadorul (1-0), la Cuiaba, în aceeaşi zi.

Testele pozitive intervin în contextul în care Confederaţia sud-americană de fotbal (CONMEBOL) a justificat decizia de a acorda Braziliei organizarea turneului, după retragerea Argentinei şi Columbiei, gazdele iniţiale.

”Decizia de a ţine Copa America în Brazilia nu a fost o improvizaţie sau luată din capriciu. Nu a fost o decizie de ultim moment, ceea ce ar fi fost imposibil”, se arată într-o scrisoare deschisă a CONMEBOL.

Forul sud-american a explicat că experienţa Braziliei în organizarea marilor competiţii sportive, cum ar fi Cupa Mondială 2014, Jocurile Olimpice 2016 şi Copa America 2019 a făcut logică această alegere, mai ales că această ţară a găzduit majoritatea meciurilor internaţionale în condiţii de pandemie.

”Bulele sanitare ale delegaţiilor presupun o minimizare a contactelor cu cei din afară, se efectuează teste cu 48 ore înainte de fiecare meci pentru toţi cei implicaţi şi transferul delegaţiilor prin curse charter vor ajuta la limitarea răspândirea virusului”, se precizează în comunicatul CONMEBOL.

Finala turneului Copa America este programată în data de 10 iulie, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks