AcasăStiri generaleScântei: Amendamente PNL la Legea de desfiinţare a SIIJ; suntem încrezători că...

Scântei: Amendamente PNL la Legea de desfiinţare a SIIJ; suntem încrezători că vom avea susţinerea partenerilor de guvernare

Senatorii liberali au depus deja amendamente la Legea de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ), însă este nevoie de acordul coaliţiei în acest sens, a declarat, luni, preşedintele Comisiei juridice din Senat, Iulia Scântei.

‘Senatorii liberali membri ai Comisiei juridice au depus, încă de vineri, amendamente la Legea de desfiinţare a SIIJ, menite să elimine superimunităţile acordate magistraţilor prin forma adoptată de Camera Deputaţilor. Demersul PNL este neechivoc şi reprezintă un impuls pentru desfiinţarea deîndată a SIIJ. Precizăm că forma finală a legii de desfiinţare a SIIJ are nevoie de acordul coaliţiei şi suntem încrezători că vom avea susţinerea partenerilor de guvernare. Pentru o mai temeinică fundamentare a deciziei, Coaliţia are nevoie şi de opinia Comisiei de la Veneţia, care a fost sesizată de ministrul Justiţiei, Stelian Ion’, scrie Scântei pe Facebook.

Senatorul liberal mai precizează că, în cazul în care răspunsul Comisiei de la Veneţia va fi publicat după finalizarea sesiunii ordinare a Senatului, PNL va solicita organizarea unei sesiuni extraordinare pentru desfiinţarea SIIJ.

‘În cazul în care răspunsul Comisiei de la Veneţia va fi publicat după finalizarea sesiunii ordinare a Senatului, aşa cum am anunţat încă de săptămâna trecută, PNL solicită organizarea unei sesiuni extraordinare pentru desfiinţarea SIIJ, astfel încât ridicarea mecanismului MCV să devină o realitate şi pentru România’, menţionează Scântei.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks