AcasăStiri generalePrimăria Sectorului 6: Puncte de acordare a primului ajutor în caz de...

Primăria Sectorului 6: Puncte de acordare a primului ajutor în caz de caniculă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 6 pune la dispoziţia cetăţenilor, începând de vineri, puncte pentru acordarea primului ajutor în intervalul 11,00 – 18,00, pentru zilele caniculare care vor urma.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6 transmis, joi, AGERPRES, toate punctele sunt dotate cu materiale igienico-sanitare, medicamente de primă urgenţă, truse de prim ajutor şi personal de specialitate, unde va fi distribuită şi apă potabilă.

Punctele de acordare a primului ajutor sunt amplasate la sediul DGASPC Sector 6 din str. Cernişoara nr. 38-40, sediul Direcţiei Protecţia Copilului Sector 6 din Aleea Istru nr. 4, Centrul de Vaccinare de pe Calea Plevnei nr. 234 şi Centrul de Sănătate Multifuncţional Sf. Nectarie – Bulevardul Uverturii nr. 81.

Totodată, Administraţia Pieţelor Sector 6 în colaborare cu asociaţii, persoanele juridice, care au în administrare pieţe au organizat alte 15 puncte de prim ajutor şi de distribuire a apei potabile către populaţie pentru prevenirea şi combaterea caniculei, în următoarele locuri:

– Piaţa Valea Ialomiţei (Aleea Băiuţ nr. 20-20B);

– Piaţa Apusului (Str. Apusului nr. 50);

– Piaţa Giuleşti II (Calea Giuleşti nr. 56);

– Piaţa Crângaşi (Calea Crângaşi nr. 29)

– Piaţa Drumul Taberei I (Str. Drumul Taberei nr. 44);

– Piaţa Drumul Taberei II (Str. Drumul Taberei nr. 44B);

– Piaţa Chilia Veche (Str. Chilia Veche nr. 2);

– Piaţa Veteranilor I (B-dul. Iuliu Maniu nr.78-92);

– Piaţa Veteranilor II (B-dul Iuliu Maniu nr. 78-92)

– Piaţa Orizont (Str. Drumul Taberei nr. 18);

– Piaţa Gorjului (B-dul. Iuliu Maniu nr. 138-142);

– Complexul Comercial Păcii (B-dul. Iuliu Maniu nr. 220)

– Piaţa Virtuţii 1 (Sos. Virtuţii nr. 148)

– Piaţa Mixtă Virtuţii 2 (Sos. Virtuţii nr. 148A)

– Complex Comercial Crângaşi (Calea Crângaşi nr. 29)

Populaţiei i se recomandă, în general, să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11,00 – 18,00; să bea zilnic 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete, în lipsa aerului condiţionat în locuinţe sau la locul de muncă să petreacă 2-3 ore zilnic în spaţii care beneficiază de aer condiţionat (cinematografe, spaţii publice, magazine); să poarte pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi să facă duşuri călduţe, fără a se şterge de apă.

Alte recomandări adresate adulţilor vizează lipsa consumului de alcool, a băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, consumul de fructe şi legume proaspete, evitarea activităţilor în exterior, oferirea în mod regulat de lichide copiilor, vârstnicilor şi persoanelor cu dizabilităţi, păstrarea contactului permanent cu vecini, rude, cunoştinţe în vârstă sau cu dizabilităţi,

Pentru protejarea copiilor, aceştia nu trebuie lăsaţi singuri, chiar pentru perioade scurte de timp, în maşini sau în încăperi prost ventilate şi nu este recomandat scăldatul în apă rece.

‘Oboseala psihică şi fizică, starea de disconfort, iritabilitatea, greaţa, vărsăturile, cefaleele, ameţeala sau stările de leşin sunt doar câteva dintre simptomele care anunţă că aţi fost afectaţi de caniculă. Dacă stările se agravează, apelaţi la ajutorul medicilor’, atenţionează specialiştii.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks