AcasăStiri generaleFotbal - EURO 2020: Sfertul de finală de la Sankt Petersburg, menţinut...

Fotbal – EURO 2020: Sfertul de finală de la Sankt Petersburg, menţinut în ciuda numărului ridicat de cazuri de Covid-19

Meciul din sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal – EURO 2020, prevăzut la Sankt Petersburg, va avea loc vineri, aşa cum este programat, în ciuda numărului record de cazuri de infectare cu Covid-19, au anunţat luni organizatorii, citaţi de AFP.

‘Sfertul de finală va avea loc aşa cum este prevăzut’ a indicat serviciul de presă al comitetului de organizare de la Sankt Petersburg.

Un purtător de cuvânt al UEFA a declarat la rândul său pentru AFP că situaţia sanitară din Rusia ‘nu va schimbat absolut nimic pentru echipe’ şi că ‘nu a fost prevăzută schimbarea locului de disputarea meciului’.

La Sankt Petersburg urmează să se înfrunte câştigătoarea partidei dintre Franţa şi Elveţia, programată luni seara pe Arena Naţională din Bucureşti, şi învingătoarea meciului dintre Croaţia şi Spania, care va avea loc tot astăzi (luni) la Copenhaga.

Autorităţile ruse au anunţat luni recorduri de decese zilnice de Covid-19 în oraşele Moscova şi Sankt Petersburg, semn că situaţia s-a degradat în Rusia, lovită în plin de varianta Delta a coronavirusului.

Conform datelor oficiale, Moscova a înregistrat 124 de morţi, iar Sankt Petersburg 110 decese în ultimele 24 de ore, depăşind recordurile doborâte la sfârşitul săptămânii trecute de cele două mari oraşe.

Rusia a înregistrat în total 21.650 de noi cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore, ajungând la 5.472.941 de infectări de la debutul pandemiei, conform Reuters.

Grupul de lucru al guvernului rus a precizat, totodată, că 611 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele 24 de ore din cauza temutului virus, care a ucis până acum 133.893 de oameni în Rusia.

Agenţia federaţia de statistică din Rusia a ţinut însă o evidenţă separată a cazurilor, precizând că Rusia a înregistrat aproximativ 270.000 de decese legate de noul coronavirus în intervalul aprilie 2020 – aprilie 2021, conform Reuters.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks