AcasăStiri generaleVaslui: Proiectil de artilerie neexplodat, descoperit cu ocazia unor lucrări efectuate lângă...

Vaslui: Proiectil de artilerie neexplodat, descoperit cu ocazia unor lucrări efectuate lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă

Vaslui, 30 iun /Agerpres /- Un proiectil de artilerie neexplodat, care datează, cel mai probabil, din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, a fost descoperit, miercuri, cu ocazia unor săpături efectuate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Vaslui, la aproximativ 250 de metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă.

‘Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) ‘Podul Înalt’ al judeţului Vaslui a intervenit pentru asanarea unui element de muniţie descoperite în municipiul Vaslui, în urma unor săpături efectuate pe strada Ştefan cel Mare, la aproximativ 250 metri de Spitalul Judeţean de Urgenţă. La sosirea echipajului de intervenţie, a fost găsit un proiectil de artilerie, calibrul 122 milimetri, rămas neexplodat din cel de-Al Doilea Război Mondial. Pirotehniştii au continuat săpăturile în perimetrul de siguranţă, dar nu au mai găsit nici un alt proiectil. Elementul de muniţie a fost transportat la depozitul de muniţii neexplodate, urmând să fie distrus la o dată ulterioară’, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Din aceeaşi locaţie, echipa pirotehnică a mai recuperat, în luna aprilie a acestui an, alte zece elemente de muniţie rămase neexplodate. AGERPRES / (AS – autor: Loredana Ciobanu, editor: Marius Frăţilă)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks