Academia hotelieră ohma Braşov, înfiinţată de grupul educaţional elveţian winsedswiss (World Institute of Service Education), sub licenţa École hôteliere de Lausanne (EHL), îşi va deschide porţile pentru prima generaţie de studenţi în 12 iulie, au anunţat, vineri, reprezentanţii winsedswiss, la inaugurarea oficială a academiei.
‘Fără îndoială, această şcoală hotelieră va contribui semnificativ la dezvoltarea industriei hoteliere şi a turismului braşovean. Sistemul de licenţiere a celei mai vechi şi dintre cele mai bune şcoli hoteliere din lume, Şcoala de Management Hotelier din Laussane, este o garanţie pentru o educaţie de înaltă calitate în Poiana Braşov’, a declarat ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Arthur Mattli, prezent la eveniment.
Cursurile ohma Braşov vor debuta cu programul de formare profesională ‘Administrare Hotelieră’, modulul ‘Începător’. Şcoala va funcţiona în cadrul hotelului ohma (fostul Casa Viorel) din Poiana Braşov, unitate preluată de winsedswiss.
‘Învăţământul profesional dual este, dacă nu singura, cea mai bună modalitate de a pregăti forţa de muncă bine calificată de care România are nevoie. Din păcate, în ultimele zeci de ani, învăţământul profesional şi tehnic pierde adepţi. În ciuda faptului că, statistic, anul acesta avem o cifră de şcolarizare mai mare, în fiecare an numărul de locuri alocate acestui învăţământ a crescut. Însă, cererea din partea tinerilor nu creşte în acelaşi ritm. Dimpotrivă. Învăţământul profesional este văzut ca a doua, a treia, a patra alternativă, iar mesajele pe care le avem noi din partea agenţilor economici nu sunt cele mai bune. (…) Şi, atunci, cred că este esenţial ca noi, Ministerul Educaţiei, prin politicile economice, să revenim la ceea ce înainte se numea învăţare la locul de muncă’, a afirmat la rândul său, cu această ocazie, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Radu Szekely.
Prima Academie Hotel din ţară va pregăti specialişti în 4 domenii ale ospitalităţii: arte culinare, servicii de alimentaţie publică, cazare şi recepţie şi administrare hotelieră.
În cadrul noii academii, tinerii care au peste 16 ani vor putea acumula şi aplica, în timp real, noţiunile dobândite, pentru a obţine calificări de bază sau specializări într-unul dintre cele patru parcursuri profesionale. Experţii grupului elveţian, profesionişti recunoscuţi din hotelărie şi traineri certificaţi EHL, au un rol direct în gestionarea unităţii hoteliere, lucrând împreună cu studenţii academiei.AGERPRES / (AS – autor: Diana Dumitru, editor: Marius Frăţilă)