AcasăStiri generaleGiurgiu: Patru migranţi, între care unul minor, depistaţi pe şasiul unor camioane

Giurgiu: Patru migranţi, între care unul minor, depistaţi pe şasiul unor camioane

Trei cetăţeni sirieni, printre care şi un minor, şi un cetăţean turc cu vârste cuprinse între 11 şi 32 de ani au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Giurgiu în timp ce încercau să intre în România prin PTF Calafat ascunşi pe şasiul unor TIR-uri încărcate cu piese auto, respectiv ardei din Turcia către Cehia, respectiv Germania.

‘Astăzi, la PTF Calafat s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră doi cetăţeni turci, cu vârste de 24, respectiv 40 de ani, care conduceau două ansambluri rutiere. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto, respectiv ardei, pe ruta Turcia – Cehia, respectiv Turcia – Germania. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că mijloacele de transport şi şoferii prezintă risc pe linia migraţiei ilegale, motiv pentru care au trecut la linia a doua de control. Astfel, la efectuarea controlului fizic al mijloacelor de transport, pe şasiul unuia dintre tiruri, pe compartimentele de depozitare, au fost descoperiţi doi bărbaţi, care nu posedau documente de identitate, unul dintre aceştia fiind minor’, se arată într-un comunicat de presă emis marţi de ITPF Giurgiu.

La cercetări a rezultat faptul că persoanele depistate, în vârstă de 11, respectiv 32 de ani, sunt de cetăţenie siriană, respectiv turcă. Cei doi străini au declarat poliţiştilor faptul că s-au urcat pe şasiul mijloacelor de transport într-o parcare din Sofia, fără a avea consimţământul şoferului şi intenţionau să ajungă în Germania.

La scurt timp au fost descoperiţi alţi doi bărbaţi fără documente de identitate, într-un canal colector din proximitatea PTF Calafat.

Aceştia au declarat că sunt cetăţeni sirieni, în vârstă de 18, respectiv 28 de ani şi, de asemenea, au ajuns în punctul de frontieră ascunşi pe şasiul unui autocamion.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, la frontieră, acestea au fost preluate de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks