AcasăStiri generaleMC: Finanţare de peste 22.000 de lei; reabilitarea a două cinematografe, refuncţionalizarea...

MC: Finanţare de peste 22.000 de lei; reabilitarea a două cinematografe, refuncţionalizarea unei clădiri de spital, la Timişoara

Ministerul Culturii (MC) a semnat, joi, primele trei contracte de finanţare, în valoare totală de 22.503.267 de lei, ce vizează obiectivele de investiţii pentru asigurarea infrastructurii culturale necesare desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.

Este vorba de reabilitarea cinematografelor ‘Dacia’ şi ‘Victoria’, dar şi refuncţionalizarea unei clădiri dintr-un spital de dermatologie, pentru ca aceasta să fie utilizată ca spaţiu multicultural.

‘Transformarea Timişoarei în Capitala Europeană a Culturii a anului 2023 reprezintă un proces amplu, cu multe provocări, care trebuie privit ca parte importantă a modernizării oraşului, a administraţiei, a managementului operatorilor culturali şi a oricărui factor direct implicat. (…) Obiectivele de investiţii care urmează a fi finanţate sunt cele care pot trece testul timpului şi care asigură sustenabilitatea acţiunii europene în capitala Banatului în interesul tuturor românilor’, a declarat Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, citat într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

Astfel, reabilitarea Cinematografului ‘Dacia’ este finanţată cu 6.317.870 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 12.464.331,44 lei cu TVA inclus, precizează ministerul.

Reabilitarea Cinematografului ‘Victoria’ a fost finanţată cu 4.660.281 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local. Valoarea totală a investiţiei este de 8.669.951,06 lei cu TVA inclus.

Refuncţionalizarea unei clădiri dintr-un spital de dermatologie în spaţiu multicultural este finanţată cu 11.525.116 de lei, reprezentând partea din suma aferentă finanţării de la bugetul de stat, în perioada 2021-2022, pentru lucrările de construcţii şi montaj din valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, în completarea sumelor alocate de la bugetul local.

Valoarea totală a investiţiei este de 21.327.879,08 de lei cu TVA inclus.

MC precizează că obiectivele sunt prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă 42 din 12 iunie 2019 completată prin Legea nr. 198 din 7 noiembrie 2019 pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr. 42/2019 privind stabilirea unor măsuri financiare pentru susţinerea desfăşurării programului Timişoara – Capitală Europeană a Culturii.

Contractele pentru investiţiile finanţate multianual încheiate între Ministerul Culturii şi Municipiul Timişoara au o durată de maximum doi ani. Contractele urmează a fi semnate şi de reprezentanţii Municipiului Timişoara.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks