AcasăStiri generaleJO 2020: Un jucător ceh de volei de plajă, testat pozitiv la...

JO 2020: Un jucător ceh de volei de plajă, testat pozitiv la Covid-19 în Satul Olimpic

Un jucător de volei de plajă, cazat în Satul Olimpic de la Tokyo, a fost testat pozitiv la Covid-19, a anunţat luni Comitetul olimpic ceh (COV) într-un comunicat, informează AFP.

Jucătorul respectiv, Ondrej Perusic, a fost depistat pozitiv duminică, cu ocazia testelor zilnice efectuate în Satul Sportivilor, a precizat şeful delegaţiei olimpice a Cehiei, Martin Doktor.

‘Nu are niciun fel de simptome. Vom analiza totul în detaliu şi, mai ales, ne vom concentra atenţia asupra măsurilor pentru prevenirea transmiterii virusului în cadrul echipei’, a adăugat Doktor, dublu campion olimpic la canoe sprint, în 1996 la Atlanta.

Sâmbătă, Comitetul olimpic ceh a indicat că un membru al staff-ului a fost testat pozitiv la sosirea sa pe unul dintre aeroporturile din Tokyo.

Conform datelor oficiale comunicate luni de organizatorii japonezi, începând de la 1 iulie au fost detectate 58 de cazuri pozitive la Covid-19 în rândul celor aproape 20.000 de persoane (sportivi, oficiali, jurnalişti) sosiţi în Ţara Soarelui Răsare.

În weekend, primele cazuri de coronavirus în Satul Olimpic au fost anunţate de organizatori, în cadrul lotului echipei de fotbal a Africii de Sud (un responsabil al echipei şi doi jucători). Aceste rezultate au antrenat deja, luni, identificarea a 21 de ‘contacte apropiate’.

AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea)

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks