AcasăStiri generaleTulcea: Primăria comunei Grindu a început lucrările de racordare a gospodăriilor la...

Tulcea: Primăria comunei Grindu a început lucrările de racordare a gospodăriilor la reţeaua de canalizare

Primăria comunei Grindu din judeţul Tulcea a început lucrările de racordare la reţeaua de canalizare a gospodăriilor din singurul sat al comunei, reţeaua fiind realizată cu fonduri guvernamentale, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Neculai Neagu.

Contractul pentru realizarea reţelei de canalizare a fost încheiat în anul 2013 cu Administraţia Fondului de Mediu, iar valoarea totală a investiţiei a fost de aproximativ 7,1 milioane de lei.

‘Ne-am chinuit aproape zece ani să găsim finanţare pentru sistemul de canalizare. Am făcut mai întâi asfaltarea şi apoi canalizarea, că aşa-i la noi. Acum lucrarea este încheiată şi suntem în faza de racorduri’, a afirmat Neculai Neagu, aflat la al cincilea mandat de primar.

El a mai spus că staţia de epurare a apelor uzate şi reţeaua de canalizare vor fi date în funcţiune în perioada următoare.

‘Ca să dăm în funcţiune staţia de epurare, avem nevoie de cel puţin 60 de gospodării racordate. Avem deja 50 de cereri din partea unor localnici, am început lucrările şi când se vor încheia vom da drumul şi la staţia de epurare’, a menţionat Neculai Neagu.

Principala problemă a comunităţii o constituie însă drumul de legătură dintre sat şi drumul naţional care face legătură între Tulcea şi trecerea Dunării cu bacul de la IC Brătianu spre municipiul Galaţi.

‘Comuna este asfaltată în proporţie de 100%, dar drumul de legătură cu lumea civilizată este un dezastru. Aici, s-au întâmplat multe nenorociri, a murit un om în salvare, un om a ars în casa din sat din cauză că pompierii nu au putut să ajungă la timp din cauza drumului, iar Serviciul de Voluntari pentru Situaţii de Urgenţă nu avea la vremea aceea oameni învăţaţi cu focul şi bine instruiţi. Tot pe acest drum s-a răsturnat şi o maşină care transporta persoane între Grindu şi IC Brătianu’, a mai declarat Neculai Neagu.

Pentru repararea drumului care are o lungime de opt kilometri, autoritatea locală a făcut nenumărate demersuri pe lângă autorităţile judeţene şi cele naţionale, însă niciunul dintre ele nu s-a concretizat până acum.

Situată pe malul Dunării, vis-a-vis de oraşul Galaţi, comuna Grindu are 1.356 de locuitori, conform recensământului din anul 2011, principala ocupaţie a acestora fiind agricultura şi pescuitul.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks