AcasăStiri generaleAlba: Angajatul unei primării, reţinut de Poliţie

Alba: Angajatul unei primării, reţinut de Poliţie

Angajatul unei Primării din Alba a fost reţinut într-un dosar care are ca obiect de cercetare abuzul în serviciu şi sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, poliţiştii efectuând mai multe percheziţii în acest sens.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, AGERPRES, de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj şi poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, au efectuat miercuri 7 percheziţii domiciliare, în judeţul Alba, dintre care una la o instituţie, în cadrul unui dosar penal care are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi sustragere sau distrugere de înscrisuri.

‘Din cercetări a reieşit că, în perioada 2018 – prezent, angajaţi ai unei instituţii nu ar fi înregistrat în evidenţe şi ar fi distrus, mai multe procese verbale de sancţionare contravenţională cu amendă, în valoare totală de 2.755 de lei, emise de organele de poliţie, pe numele a doi cetăţeni, din judeţ, fără a proceda la darea acestora în debit’, se menţionează în comunicat.

Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, documente de evidenţă şi înscrisuri.

‘Faţă de un bărbat, de 41 de ani, din localitatea Tău, angajat al instituţiei, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore, urmând ca joi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale’, arată IPJ Alba.

Conform unor surse consultate de AGERPRES, este vorba despre Primăria Roşia de Secaş.

Poliţiştii din Blaj au fost sprijiniţi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi cei ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks