AcasăStiri generaleGiurgiu: Zeci de copaci căzuţi pe A1, pe drumuri judeţene, comunale şi...

Giurgiu: Zeci de copaci căzuţi pe A1, pe drumuri judeţene, comunale şi pe cabluri electrice în urma unei vijelii

Pompierii giurgiuveni au îndepărtat 18 copaci căzuţi în urma vijeliei de cod portocaliu care s-a manifestat în noaptea de miercuri spre joi în judeţ, fiind afectat carosabilul pe A1, DJ 601 şi din mai multe localităţi, în unele cazuri copacii prăbuşindu-se pe cablurile electrice şi pe un transformator electric.

‘În urma codului galben urmat de cod portocaliu de vijelii emis de meteorologi pentru mai multe localităţi din nordul şi estul judeţului Giurgiu, pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea mai multor copaci căzuţi pe carosabil şi chiar pe un transformator electric sau în altă situaţie pe cablurile electrice. Astfel, pe autostrada A1 Bucureşti-Piteşti, de la kilometrul 36 până la kilometrul 42 au fost degajaţi şase copaci căzuţi pe banda de urgenţă şi parţial pe prima bandă, pe DJ 601 au fost îndepărtaţi şapte copaci de pe partea carosabilă, în localitatea Bolintin Deal au fost îndepărtaţi doi copaci de pe partea carosabilă şi de pe cablurile de electricitate, iar în localitatea Săbăreni a fost îndepărtat un copac de pe partea carosabilă’, a declarat joi, presei, purtătoarea de cuvânt a ISU Giurgiu, Nicoleta Beianu.

Ea spune că numărul mare de solicitări în urma vijeliilor a făcut ca pompierilor giurgiuveni să le fie solicitat ajutorul şi în judeţul Ilfov.

Astfel, pompierii din cadrul ISU Giurgiu s-au deplasat în localitatea Cornetu unde au îndepărtat un copac de pe partea carosabilă şi de pe un transformator electric şi în localitatea Ciorogârla unde a fost îndepărtat un copac de pe partea carosabilă.

În toate cazurile au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Bolintin Deal, cei ai Gărzii de Intervenţie Roata de Jos şi ai Gărzii de Intervenţie Mihăileşti, cu şase autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi două echipaje de descarcerare.

În noaptea de miercuri spre joi, în judeţul Giurgiu a fost valabilă o avertizare de cod portocaliu de vijelii în timpul cărora vântul a bătut cu viteze de până la 75 de kilometri la oră, au fost descărcări electrice, averse de până la 25 de litri pe metru pătrat şi căderi de grindină.

Acum, judeţul Giurgiu se află sub atenţionare de cod portocaliu de caniculă pentru perioada 29-31 iulie.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks