AcasăStiri generaleSuceava: Preşedintele CJ solicită MTS investiţii în infrastructura de sport din judeţ,...

Suceava: Preşedintele CJ solicită MTS investiţii în infrastructura de sport din judeţ, după performanţele de la JO

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat presei, joi, după ce încă doi sportivi suceveni – Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă – au obţinut argintul la Jocurile Olimpice (JO) de la Tokyo, la proba de dublu rame, că va solicita Ministerului Tineretului şi Sportului investiţii în infrastructura de sport din judeţ.

‘Suceava dă României sportivi de performanţă, dar investiţiile în infrastructura din sport merg doar în jurul Bucureştiului sau la Cluj. Solicit Ministerului Tineretului să facă investiţii mai mari şi în bazele sportive de la Fălticeni, Bucşoaia şi în celelalte din judeţ’, a spus Flutur.

El a precizat că va trimite telegrame de felicitare sportivilor suceveni medaliaţi şi antrenorilor lor şi, iar după revenirea acasă, CJ Suceava le va acorda titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului şi ‘câte un plic consistent, care să răsplătească efortul şi performanţa lor’.

Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă s-au alăturat, joi dimineaţă, Nicoletei Ancuţa Bodnar, care a câştigat medalia de aur cu barca de două vâsle, lui Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari, care au făcut parte din echipajul masculin de patru rame, medaliat cu argint.

Patru dintre medaliile obţinute până acum de delegaţia României la JO de la Tokyo, una de aur şi trei de argint, cea de aur şi două de argint sunt câştigate de sportivi suceveni.

Dintre cei 101 sportivi pe care îi are România la Tokyo, 21 sunt din judeţul Suceava.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks