‘Poveştile colecţionarilor brăileni’ este titlul sub care se desfăşoară, timp de şapte zile, Târgul Anticarilor şi Buchiniştilor, eveniment care se încadrează în manifestările dedicate Zilelor municipiului Brăila.
Târgul s-a deschis luni şi va putea fi vizitat până duminică 15 august, fiind amenajat pe fosta stradă Regală, cândva emblema Brăilei, denumită în prezent strada Mihai Eminescu, care se aseamănă foarte mult cu strada Lipscani din Bucureşti.
Sunt expuse direct pe caldarâm sau pe tarabe improvizate cărţi, tablouri, fotografii, mobilier de epocă, ceasuri vechi, tacâmuri, sfeşnice, costume vechi, numismatică, servicii de porţelan şi sticlă, statuete din bronz, vase de bucătărie, unele datate în jurul anului 1900, toate adunate de-a lungul vieţii de colecţionari pasionaţi, dornici să îşi expună colecţiile de care sunt mândri.
Târgul reuneşte mii de obiecte de artă aduse de peste 30 de colecţionari din ţară, din Galaţi, Braşov, Botoşani, Cluj, Vrancea, Buzău, Constanţa, Bucureşti, dar şi din străinătate, din Anglia, Italia şi Germania, potrivit informaţiilor furnizate de Florin Chirpac, fost director al Teatrului de Păpuşi ‘Cărăbuş’ din Brăila, care se ocupă de 15 ani de organizarea acestui eveniment la Brăila.
Colecţiile expuse se îmbină perfect cu arhitectura caselor boiereşti de odinioară de pe fosta stradă Regală, creând o atmosferă de sfârşit de secol al XIX-lea şi amintind de trecutul de altădată al Brăilei.
Obiectele adunate de-a lungul vieţii de pasionaţii de antichităţi atrag brăilenii curioşi, dornici să cumpere, să întrebe sau doar să admire colecţiile de care negustorii sunt atât de mândri.
Târgul al Anticarilor şi Buchiniştilor se înscrie în manifestările organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Brăila, programate în perioada 9-15 august, care cuprind şi festivităţile dedicate Zilei Marinei.