AcasăStiri generaleBistriţa-Năsăud: Majoritatea cazurilor de COVID-19 din ultima lună, la persoane nevaccinate venite...

Bistriţa-Năsăud: Majoritatea cazurilor de COVID-19 din ultima lună, la persoane nevaccinate venite din străinătate

Marea majoritate a cazurilor de COVID-19 înregistrate în judeţul Bistriţa-Năsăud în ultima lună sunt din rândul persoanelor nevaccinate venite din străinătate, potrivit unui comunicat de presă remis joi de Instituţia Prefectului.

La această dată, 19 dintre persoanele din judeţ diagnosticate cu COVID-19 sunt spitalizate, dintre care două în secţia ATI, iar numărul total al cazurilor active a ajuns la 62.

‘Grupul de lucru al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a reunit astăzi, 12 august, pentru a discuta aspecte legate de situaţia epidemiologică, analizând cazurile confirmate în ultima perioadă şi modul de acţionare pentru a preveni o eventuală răspândire a noului coronavirus şi a limita efectele valului patru de îmbolnăviri. Conform anchetelor epidemiologice desfăşurate de Direcţia de Sănătate Publică, majoritatea îmbolnăvirilor din ultima perioadă au fost constatate în rândul persoanelor întoarse din străinătate. (…) Vaccinarea este singura soluţie – 94% dintre persoanele confirmate în perioada 1 iulie – 11 august (inclusiv) au fost nevaccinate’, se arată în comunicatul Prefecturii.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, care de miercuri a reinstituit carantina şi mai permite accesul vizitatorilor doar la pacienţii în stare critică, timp de 10 minute şi printr-un aviz prealabil, sunt pregătite 28 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19, în Secţia de Boli Infecţioase, şi şase paturi la Terapie Intensivă.

Având în vedere că aceste locuri sunt ocupate deja în proporţie de circa 56%, spitalul din Năsăud pregăteşte la rândul său 10 locuri pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud menţionează că spitalele au posibilitatea de suplimentare treptată a locurilor, în funcţie de gradul de ocupare a paturilor.

Autorităţile au făcut, totodată, un apel către organizatorii de evenimente, să respecte normele impuse în context pandemic privind gradul de ocupare a spaţiului şi măsurile de protecţie şi să se asigure că participanţii sunt vaccinaţi sau prezintă teste RT-PCR sau rapide valabile, cu rezultat negativ.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks