AcasăStiri generaleBihor: 1.202 candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

Bihor: 1.202 candidaţi înscrişi la sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat

La sesiunea de toamnă a examenului naţional de Bacalaureat sunt aşteptaţi 1.202 candidaţi înscrişi, în şapte centre de examinare organizate în judeţul Bihor, a informat vineri Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).

Potrivit comunicatului remis de IŞJ, dintre aceştia, 810 au absolvit liceul în această vară, promoţia 2020-2021, iar 392 sunt candidaţi din promoţiile anterioare.

Probele scrise se vor desfăşura în şapte de centre de examen: Colegiul Naţional ‘Mihai Eminescu’, Colegiul Tehnic ‘Traian Vuia’, Liceul Teoretic ‘Ady Endre’, Liceul Tehnologic ‘Horea’ Marghita, Colegiul Tehnic ‘Alexandru Roman’ Aleşd, Colegiul Naţional ‘Teodor Neş’ Salonta şi Colegiul Naţional ‘Samuil Vulcan’ Beiuş. De asemenea, în Bihor vor funcţiona două centre de evaluare.

Absolvenţii de liceu vor susţine luni, 16 august, examenul la limba şi literatura română, marţi – proba obligatorie a profilului, iar miercuri, pe cea la alegere. Pe 19 august, este programată proba la limba şi literatura maternă.

În Bihor, şase candidaţi vor susţine examenul în condiţii speciale, având deficienţe de vedere, de auz sau tulburări de neurodezvoltare.

Notele vor fi afişate în data de 31 august, până la ora 12, iar contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, între orele 12 şi 18. Rezultatele finale se vor cunoaşte pe 3 septembrie.

Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este cel puţin 6 (şase).

În prima sesiune a examenului de bacalaureat, în vară, în urma soluţionării contestaţiilor rata de promovare în judeţul Bihor a fost de 69,4%.

Citește și:

Activează Notificările OK No thanks